Annonce

KontradoxaBaggrund, analyse og kronikker
Pressemeddelelse
24. juni 2016 - 13:24

Flygtningeorganisation: Rydningen handler om chikane

Dele af husprojektet Rigaer94 blev tirsdag ryddet under stor politiindsats. Argumentet fra husforvaltningen, at det skal ombygges til at huse flygtninge, men det handler om chikane. »Vi fordømmer senatet og husforvaltningen på det skarpeste.«, skriver flygtningeorganisationen Friedrichshain Hilft.

i Morges fik vi nyheden om at huset i Rigaer Strasse 94 var ved at blive ryddet. Berlins politi rykkede ind med en styrke på 300 betjente. Også et ukendt antal security folk var involveret i indsatsen.

Ud fra det vi ved indtil videre samt husforvaltningens udtalelser, handler det om under politiovervågning at renovere to lejemål i stueetagen for derefter at udleje dem til flygtninge til den husleje, der er  normal i bydelen.

Læs Pressemeddelelsen »Skab mange risikozoner og vælt Berlin ud i kaos« hos Modkraft

Friedrichshain hilft e.V.i.G. und Moabit hilft e.V.(som er to frivillige organisationer, der hjælper flygtninge) er ikke blevet informeret om denne foranstaltning til fremskaffelse af boliger til flygtninge.

Underligt er også det faktum, at de ansvarlige myndigheder ikke betaler en husleje i den prisklasse, og boligerne dermed ikke vil kunne bruges af flygtningene.

Friedrichshain hilft e.V.i.G. und Moabit hilft e.V. har et meget tæt samarbejde med Rigaer Strasse 94, da beboerne der var de første til gratis at stille et rum til rådighed for Friedrichshain hilft e.V.i.G., som vi kunne bruge som lager for de donationer vi fik, og samtidig har de givet midlertidig bopæl til særligt udsatte flygtninge.

Berlins politis aktion i samarbejde med husforvaltningen virker yderst kynisk, da Rigaer Strasse 94  indtil i dag har været et mødested og et sted, hvor man kunne finde ro, som er blevet brugt af rigtig  mange flygtninge.

Vi fordømmer senatet og husforvaltningen på det skarpeste.
Da de nævnte boliger ikke kan bruges som boliger til flygtninge, går vi ud fra, at aktionen udelukkende har til formål, at udsætte husets beboere for flere chikaner, med det formål at få dem til at forlade huset af sig selv.

Pressemeddelesen af Ronja Lange, Moabit hilft e.V. 
Og Thorsten Buhl – forretningsfører for  Friedrichshain hilft e.V.i.G.

Tilføjelse af Lene Tymoshenko: Bydelen Fridrichshain,  som Rigaer Strasse ligger i er en del af Berlins bykerne. Den har på grund, at gentrificering haft nogle meget store huslejestigninger de sidste år for nyudlejninger.

Det betyder, at en nyudlejning er fra dobbelt til tredobbelt så høj som det huslejeloft de sociale myndigheder er forpligtigede til at betale, og også fra dobbelt til tredobbelt så høj som en bidstandsmodtager, en arbejdsløs eller en lavtlønnet person har mulighed for at betale.

Oversat fra tysk af Lene Tymoshenko, Berlin.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce