Annonce

Byhave 69
5. maj 2014 - 16:03

Får bøde for at plante blomster på Jagtvej 69

Ejerne af den tidligere Ungdomshusgrund har pudset politiet på de unge, som i weekenden har skabt en byhave på Jagtvej 69. Åbent stormøde tirsdag skal afgøre projektets fremtid, fortæller aktivist.

Det er åbenbart ikke lovligt at opholde sig på Jagtvej 69 uden tilladelse.

Det erfarede en gruppe unge, der i weekenden ryddede op, plantede æbletræer og byggede blomsterbede på den tomme grund, der indtil 2007 var hjemsted for Ungdomshuset.

Politiet mødte frem både lørdag og søndag, hvor de bortviste deltagerne i happeningen »Byhave69«, der har til formål at omdanne den omdiskuterede byggetomte til et socialt og grønt frirum for bydelens borgere.    

To personer fik søndag den 4. maj en bøde for »ulovlig indtrængen« og »husfredskrænkelse«, mens de andre fremmødte både lørdag og søndag fik besked på, at hvis de kom tilbage, så ville de også få en bøde.  

Carsten Tidgen Houtved fra ejendomsselskabet Procasa, der ejer grunden, har ingen kommentar til sagen, men bekræfter overfor Modkraft, at man har bedt politiet om, at fjerne de unge fra stedet. 

Læs artiklen »Politiet bortviser aktivister fra Jagtvej 69« hos Berlingske.

Se politiets møde med en haveaktivist.

 

Stor opbakning fra lokale

Trods mødet med politiet er man hos Byhave69 glad for weekendens forløb, som ifølge en talsperson har været »helt fantastisk«.

Som tidligere omtalt på Modkraft, så mødtes omkring 50 unge lørdag formiddag på Jagtvej 69 og gik i gang med at omdanne den trøstesløse og efterladte byggegrund til en blomstrende byhave.

Læs artiklen »Unge skaber byhave på Jagtvej 69« hos Modkraft.

Og det har givet genlyd.

– Vi har oplevet en utrolig opbakning fra de lokale i området. Mange er kommet forbi med blomster, mens andre bare er kommet for at hænge ud og være med, fortæller ’Mælkebøtten’, som den unge mand vil kaldes.

Se Modkrafts indslag fra byhaven lørdag den 3. maj.

Han er en af dem, der har fået en bøde, og siger, han og de andre fra Byhave69 har kontaktet en advokat, da man gerne vil have sagen prøvet i retten. 

– Jeg synes det er lidt fjollet at give folk en bøde for bare at opholde sig på grunden. Stedet har de seneste år jo nærmest fungeret som en losseplads og vi har jo bare plante nogle blomster, fortæller haveaktivisten til Modkraft. 

Se Modkrafts fotoserie fra Byhave69 her.

Dialog og stormøde

Aktivisterne har nu skrevet til Nørrebro Lokaludvalg og Bygge- og teknikborgmester i København, Morten Kabell (Ø), for at få opbakning til deres projekt.

– Vi håber at få en dialog, så haven kan få lov til at blive, siger aktivisten.

Man har også overvejet at inviterer Procasa forbi byhaven, men det er endnu ikke besluttet.

I første omgang handler det om at involvere de lokale endnu mere.

Derfor er der tirsdag aften indkaldt til stormøde på Jagtvej 69, hvor bydelens borgere er inviteret til at evaluere, diskutere og beslutte kommende aktiviteter på grunden.

Læs om begivenheden »Fællesmøde i Byhaven« på facebook.

Besøg Byhave69 på facebook.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce