Annonce

Israel/Palæstina
9. juli 2012 - 16:34

EU fordømmer bosættervold

Europa-Parlamentet kræver øjeblikkeligt stop for »nedrivning af huse og udsættelser og fordrivelse af palæstinenserne« i ny resolution.   

Europa-Parlamentet opfordrer de israelske myndigheder til at pågribe og retsforfølge bosættere, der begår overgreb mod den palæstinensiske befolkning. 

I en resolution vedtaget af et snævert flertal torsdag den 3. juli fordømmes konventionsstridige overgreb - såsom trusler, ekstremisme, voldshandlinger, hærværk, jordinddragelse og tvangsforflyttelser.

Læs mere hos Occupied Palestine.

Samtidig påpeges det, at Israels ekspansionspolitik anses for at være en »stor hindring for fredsbestræbelserne« i området, da bosættelserne i praksis umuliggør en bæredygtig selvstændig palæstinensisk stat, som blandt andre EU og FN anbefaler.

»Den nuværende udvikling i Østjerusalem gør udsigten til, at Jerusalem bliver den kommende hovedstad for to stater, stadig mere usandsynlig og uhåndterlig, og underminerer en to-stats-løsning«, fremgår det resolutionen.

Snærvert flertal

Ifølge SF's parlamentariker-gruppe blev forslaget - som de betegner som en »rigtig god og brugbar resolution om situationen på Vestbredden og i Gaza« - vedtaget med et spinkelt flertal på 17 stemmer.

»Det var dog ikke nok til at vælte den; en enig venstrefløj, dele af de liberale og enkelte konservative stemte for teksten, der indeholder hårde krav til Israel, nyttige opfordringer til kommissionen og medlemslandenes regeringer og en klar fordømmelse af Israels fordrivelses- og kolonisationspolitik på Vestbredden«, skriver Margrethe Auken (SF) i sit ugentlige nyhedsbrev.

Læs mere hos Jordan Times

Netop det fortsatte bosættelsesbyggeri var årsagen til, at fredsforhandlingerne mellem Israel og Palæstina har været afbrudt siden 2010.

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce