Annonce

Retssikkerhed
17. august 2015 - 11:25

»Er det sådan, Søren Pind vil opretholde lov og orden?«

Torsdag den 13. august stormede Københavns Politi et venstreorienteret kollektiv i Baldersgade på Nørrebro. Alle beboere blev arresteret på mistanke om deltagelse i optøjer weekenden forinden. Modkraft bringer her beboernes version af politiaktionen.

Pressemeddelelse fra kollektivet BumZen:

»Tidligt torsdag morgen blev vi, beboerne i BumZen, vækket ved at Politiet trængte ind i vores hjem, tilbageholdte beboere og gæster, ødelagde vores ting, ransagede vores værelser og anholdte 12 mennesker i huset. Der var ingen varsel om, at Politiet ville ind – de gik direkte til angreb og ødelagde vores hoveddør med en rambuk og sparkede flere (ulåste) døre ind.

Nogle beboere blev taget med på Bellahøj station uden at vide, om de var anholdt eller hvorfor, ingen har endnu fået lov at se en ransagningskendelse og ingen beboere kunne få lov at overvære ransagningen – hvilket forklarer hvorfor der er flere af politiets "fund" som vi ikke kan genkende.

Vi kunne konstatere at dem, som blev anholdt, alle sammen havde folkeregisteradresse i huset, og at det var eneste grundlag for at anholde dem. Alle andre tilstedeværende blev bortvist fra stedet, i nogle tilfælde uden sokker og sko.

Udover at vores personlige rum og sikkerhed bliver krænket, så ser vi det også som et klart eksempel på at politi og domstolene ikke kan overholde egne regler og påbud.

Beboerne i et helt hus er blevet kriminaliseret og frihedsberøvet, blot fordi de havde adresse et bestemt sted.

Er det sådan at Søren Pind vil opretholde den lov og orden, han er så glad for? Vi ser det som en falliterklæring.

Politiet beslaglagde byggemateriale, værktøj, metalskrot, faner og andre ligegyldige sager, som vi sagtens kan erstatte, men som de prøver at fremstille som en eller anden slags våbensamling. At medierne beskylder os for at være voldspsykopater, er vi snart vant til.

Nu er det så anden gang indenfor et par måneder at politi angriber BumZen og anholder folk, og ligesom dengang viser det sig hurtigt, at selvom det skaber overskrifter og får politiet til at se tjekkede ud, viser det sig jo så bagefter, at de alligevel ikke havde et grundlag for deres anklager.

Alle de anholdte blev sigtet for at have deltaget i optøjerne, der var i forbindelse med Reclaim the Streets i lørdags. Vi er en broget flok af aktivister – indenfor områder som LGBT-rettigheder, miljø, flygtningepolitik, antifascisme, faglig kamp, kultur, feminisme, dyrerettigheder og mange andre ting, og vi er et kollektiv, der er forbundet til venstrefløjen.

Vi ligger absolut ikke søvnløse over at nogle banker og ejendomsmæglere har fået smadret facaden, men det betyder ikke at BumZen skal stå til ansvar for hændelserne i lørdags eller for den sags skyld andre optøjer der foregår rundt omkring i København.

Torsdag morgen var der andre steder i København, hvor folk blev udsat for samme behandling af politiet og to sidder fortsat varetægtsfængslet.

I lyset af de anklager og den opførsel, vi har oplevet fra politiet, har vi ingen grund til at tro, at de anklagede er skyldige, eller at de er blevet retfærdigt behandlet.

Ydermere virker det fuldstændigt grotesk at man vælger at varetægtsfængsle to så unge mennesker på grund af mistanke om et par smadrede ruder. Vi står i solidaritet med alle politiske kammerater som udsættes for statens repression.
Der vil i morgen [lørdag den 15. august, red.] være demonstration fra Blågårds Plads kl 19.00, imod politirepression, og vi håber at se så mange som muligt - det er vigtigt at vi står sammen og hjælper hinanden imod politi og politikeres undertrykkende adfærd.

Hilsen BumZen«

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce