Annonce

København
18. september 2014 - 16:12

Efter arbejdsnedlæggelse på Metrobyggeriet: Vikarfirma sparket ud

60 polske byggearbejdere på Metrobyggeriet i København valgte onsdag, at nedlægge arbejdet i protest over manglende og for lidt løn. Torsdag har Metroselskabet besluttet at stoppe samarbejdet med det ansvarlig vikarfirma.

Onsdag den 17. september nedlagde 60 polske byggearbejdere fra det irske vikar firma Atlanco arbejdet på metrobyggeriet ved Triangel på Østerbro, København.

Det skyldes at de er vrede over, at de bliver underbetalt og fordi mange af dem ikke har fået udbetalt deres løn og andre ikke har fået den løn de havde aftalt.

Alle de strejkende byggearbejdere er medlemmer hos fagforeningen 3F og ifølge organisationen så blev arbejdet på metrobyggeriet genoptaget i går aftes. 

Der er torsdag indledt forhandlinger mellem 3F, Dansk Byggeri og de implicerede firmaer, for at finde en løsning på de uholdbare forhold.

Læs artiklen »60 polske metroarbejdere i strejke over lønsnyd« hos Fagbladet 3F.

Kontroversielt selskab: En fejl

Ifølge fagbladet 3F mener den italienske hovedentreprenør Copenhagen Metro Team (CMT), at det er en fejl med bankoverførelserne, som er årsag til, at de 60 ansatte ikke har fået deres seneste løn.

CMT´s kommunikationschef Jens Munch oplyser til Fagbladet 3F, at der er rettet henvendelse til underleverandøren Atlanco, om at firmaet skal udbetaler lønnen senest fredag.

Atlanco er tidligere blevet afsløret i at lave falske underskrifter for at undgå at betale dansk løn ligesom DR i et dokumentar tidligere i år afslørede, at Atlanco sortlistede ansatte, hvis de havde forbindelse til en fagforening.

Læs artiklen »Østarbejdere blacklistes hvis de går til fagforeningen« hos DR.

OPDATERING ( kl. 17:18 ):

Metroselskab stopper samarbejde

Torsdag eftermiddag meddeler Metroselskabet i en pressemddelelse, at Copenhagen Metro Team – efter krav fra Metroselskabet – stopper samarbejdet med Atlanco.

Vi har igennem noget tid haft Atlanco under lup. I går fik vi dokumentation for, at der er begået fejl, som nu medfører, at CMT opsiger samarbejdet. Vi stiller meget klare krav til ordentlige forhold på byggeriet, og de krav kan ikke gradbøjes. Derfor slår vi hårdt ned, hvis spillereglerne bliver brudt, og det har vi nu taget konsekvensen af. Derfor er jeg meget tilfreds med, at samarbejdet med Atlanco stopper, siger Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Metroselskabet.

Læs pressemeddelelsen hos Metroselskabet.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce