Annonce

1. april 2014 - 10:50

Derfor har Tyrkiet lukket for YouTube: Krigsplaner mod Syrien afsløret

En lækket lydfil offentliggjort via hjemmesiden Youtube indikerer, at topfolk i den tyrkiske regering planlægger et militært angreb på nabolandet Syrien. Tilsyneladende er USA med på ideen.

- Hvis der skal gives en retfærdiggørelse [for angreb på Syrien, red.], sender jeg fire mænd på den anden side. Jeg får dem til at affyre otte missiler rettet mod et tomt land. Det er ikke noget problem. Retfærdiggørelse kan skabes. 

Sådan siger en stemme, der angiveligt tilhører Hakan Fidan, chefen for Tyrkiets efterretningstjeneste, MIT, på en fortrolig lydfil.

Den lækkede lydfil er angiveligt optaget under et hemmeligt møde mellem efterretningschefen og Tyrkiets udenrigsminister, Ahmed Davutoglu, viceforsvarschef, Yasar Guler og udenrigsministeriets departementschef, Feridun Sinirlioglu.

De diskuterer muligheden for at fabrikere en begrundelse for at angribe Syrien, herunder muligheden for et falsk 'angreb' på tyrkisk territorium – som man bagefter kan give al-Qaeda i Syrien skylden for.

USA opfordrer til angreb

I lydfilen nævnes også den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, der påstås at have spurgt ind til angrebet og tilsyneladende opfordret til et tyrkisk angreb på Syrien.

Lydfilen, der er blevet lækket på webportalen YouTube, har vagt oprør hos den tyrkiske regering. Optagelsen har ført til, at den tyrkiske regering har indført forbud mod YouTube.

Dette kommer i kølevandet på den meget omdiskuterede blokering af Twitter som en tyrkisk domstol beordrede genåbnet i sidste uge.

Læs artiklen »Turkey calls Syria security leak ’villainous,’ blocks YouTube« hos Reuters.

Læs artiklen »Turkey blocked YouTube over purported Syria leak« hos Reuters.

Læs artiklen (inkl. en oversættelse af samtalen) »Turkey Planned Fake Al-Qaeda Attack in Syria to Justify Invasion« hos Daily Kos.

Læs artiklen »John Kerry Encouraged Turkish Invasion of Syria« hos Daily Kos.

Læs artiklen »Domstol forkaster Erdogans Twitter-forbud« hos Modkraft.

Lyt til første delen af den lækkede lydfil her.

 

Lyt til anden delen af den lækkede lydfil her.

 
Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce