Annonce

København
9. juli 2014 - 15:18

Demonstrationer til støtte for civilbefolkningen i Palæstina

Der er indkaldt til to demonstrationer i København i solidaritet med civilbefolkningen i Palæstina efter mindst 30 er blevet dræbt og flere end 300 såret, som følge af israelske luftangreb i Gaza.

160 israelske luftangreb rettet mod formodede medlemmer af den religiøse modstandsbevægelse Hamas i Gaza, natten til onsdag, har medført mindst 27 dræbte palæstinensere, herunder flere børn, og flere end 100 sårede. 

Dermed kommer drabstallet op på mindst 30 mennesker og flere end 300 sårede i Gaza efter israelske bombninger i denne uge. 

Det oplyser nødhjælpsarbejdere og lokale myndigheder til internationale medier.

De blodige angreb kommer efter, at Hamas tidligere på ugen har skudt raketter mod israelske byer, hvor ingen kom alvorligt til skade.

Læs artiklen »Israeli bombardment of Gaza escalates« hos Al Jazeera.

Læs artiklen »Israel steps up Gaza offensive as missiles head towards Tel Aviv airport« hos The Guardian.

Læs analysen »A new reality of struggle emerges in Palestine« hos AIC.

Protest mod kollektiv afstraffelse

Eskaleringen af konflikten mellem parterne kommer efter, at tre israelske bosættere og efterfølgende også en ung palæstinensisk dreng er blevet bortført og dræbt.

Israel holder Hamas ansvarlig for bortførelsen og det efterfølgende drab på de tre israelske bosættere og har tidligere bombet og foretaget masseanholdelser i Gaza som 'hævn'.

Men denne form for kollektiv afstraffelse er dybt forkastelig og rammer den palæstinensiske civilbefolkningen, mener danske palæstinensere og deres støtter i Danmark.

Og derfor er der indkaldt til to demonstrationer i København i protest over Israel og i solidaritet med befolkningen i Palæstina.

Læs artiklen »Flyangreb på Gaza efter drab på bosættere« hos Modkraft.

Læs artiklen »Israel masseanholder palæstinensere« hos Modkraft.

En skamplet på menneskeheden

Den første finder sted torsdag den 10. juli på Rådhuspladsen og er arrangeret af Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.

– Israels brutalitet, primitive opførsel og gentagne forbrydelser mod den palæstinensiske civilbefolkning er en skamplet på menneskeheden. Der er derfor et stort behov for at vi samles og udtrykker vores klare støtte til det palæstinensiske folk, lyder det blandt andet i indkaldelsen til arrangementet, der starter klokken 19:00.

Læs om begivenheden »Protest samling til støtte for det palæstinensiske folk« i Modkrafts kalender.

Torsdag den 17. juli står en gruppe privatpersoner, herunder Modkraft-blogger Farhiya Khalid, bag en demonstration med parolen »Solidaritet med Palæstina - Stop den kollektive afstraffelse«.

Vi går på gaden i solidaritet med de palæstinensere, der hver dag oplever diskrimination og undertrykkelse fra en besættelsesmagt. For et frit Palæstina, står der blandt andet i indkaldelsen.

Demonstrationen anbefales af Boykot G4S, Pal-Ung, Free Gaza Danmark, Copenhagen Queer Festival - Queers for Palestine, Nej til Krig, Human Rights March, Palæstina-Initiativet og Palæstina Fredsvagter.

Læs om begivenheden »Solidaritet med Palæstina - Stop den kollektive afstraffelse« i Modkrafts kalender.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce