Annonce

KontradoxaBaggrund, analyse og kronikker
Højrefløj
20. september 2013 - 19:20

Danskernes Parti: Persongalleriet

Ledelse, kandidater og medlemmer af Danskernes parti har nazi-fortid. Uddrag af Redox' rapport om Danskernes Parti, der stiller op til kommunalvalg i blandt andet Aarhus og København.

I følgende kapitel beskriver vi en række af Danskernes Partis medlemmer, ledelse, kandidater og absolutte top, der for langt hovedpartens vedkommende har en fortid i nazipartiet Danmarks NationalSocialistiske Bevægelse (DNSB), i Danmarks Nationale Front eller Dansk Front.

Personerne er udvalgt på baggrund af deres centrale, aktive eller offentlige positioner i partiet for at tegne et billede af menneskene og de politiske holdninger, der udgør og kendetegner partiet.

Den uundværlige fører

Daniel Carlsen (f. 1990) er foruden partileder også Danskernes Partis spidskandidat i Århus Kommune og Region Midtjylland. Af samme årsag flyttede han i juli 2013 fra Viborg til Skødstrup nord for Århus.

Daniel Carlsen stiftede sit første bekendtskab med den yderste højrefløj, som mange andre unge før ham, ved at have sin faste gang på Århus Stadion. Her blev han som ung AGF-fan en del af fangrupperingen Ungdommen, der husede en flok unge mænd, som alle voksede op i det uofficielle fanmiljø på Århus Stadion.

På den ene side var det et apolitisk fodboldmiljø, på den anden side et sted, hvor kendte racister og nazister kunne politisere de unge drenge i et forsøg på at rekruttere dem til den voldelige og nazistiske hooligangruppe Ultra White Pride og den antimuslimske forening Vederfølner.

Sådan gik det også Daniel Carlsen. Allerede som teenager blev han medlem af White Pride, og som sådan var han med til at hylde Adolf Hitler på dennes fødselsdag med et banner på Århus Stadion under en superligakamp. Samtidig deltog han i en række aftalte slagsmål med andre hooligans fra bl.a. Aalborg.

Daniel Carlsen blev straffet flere gange for sine aktiviteter. Han fik i 2008 en voldsdom for at overfalde en vagt på et diskotek i Århus med et glas, hvilket kostede 60 dages betinget fængsel. Senere samme år fik han tre måneders betinget fængsel for at male nazistisk hærværk rundt omkring i Århus.

I foråret 2008 stod Daniel Carlsen frem som medlem af nazipartiet DNSB, hvor han hurtigt begyndte at tage del i den praktiske aktivisme.

Det skete på et tidspunkt, hvor DNSB var i kraftig vækst. Efter netværket Dansk Fronts lukning i 2007 lukrerede DNSB stort på manglen på stærke organiseringer på den yderste højrefløj, og partiet blev et af de steder, hvor de unge racister søgte fællesskab.

Daniel Carlsen blev i høj grad symbolet på den genoplivning, som partiet oplevede i 2008 og 2009.


Hans medlemskab i en rivaliserende nazigruppe faldt ikke i god jord hos White Pride, og der gik ikke længe, før Daniel Carlsen gled ud af hooligangruppen.

Inden han hengav sig permanent til DNSB, var han dog også forbi Vederfølner. Han deltog blandt andet i foreningens generalforsamling i marts 2008, men han var ikke enig i Vederfølners politiske linje, der blandt andet omhandler en bevarelse af demokratiet.

I forbindelse med, at Daniel Carlsen stod frem som aktiv nazist i medierne, udtalte han blandt andet følgende til avisen Urban den 16. maj 2008:

»Folk tænker fjendsk og hadsk om nationalsocialismen, fordi det eneste, de kender til den er historien om udryddelse af seks millioner jøder – og den udlægning af holocaust tror jeg ikke på. Jeg ser Hitler som en stor mand, der har grundlagt det, jeg tror på, men folk har problemer med ham på grund af kommunisternes og amerikanernes propaganda siden Anden Verdenskrig. Det er et kæmpe problem, at folk tror på den demokratiske propaganda.«

Daniel Carlsen indtog hurtigt en central rolle i DNSB. I praksis organiserede han al partiets arbejde i Øst- og Midtjylland, og samtidigt plejede han tætte relationer til partiets dengang stærke afdeling i Sønderjylland. Han frekventerede desuden hyppigt hovedkvarteret i Greve.

Indtil da havde DNSB i mange år ikke været aktive i Østjylland, men med Daniel Carlsens entré ændrede det billede sig hurtigt. Uddeling af løbesedler, opsætning af klistermærker og afholdelse af minidemonstrationer gjorde pludselig den midtjyske afdeling til partiets mest udadvendte.

Takket være sit høje aktivitetsniveau og sine skarpsindigheder fik Daniel Carlsen hurtig opbygget et tæt forhold til partiformanden Jonni Hansen, der på mange måder blev Carlsens mentor og vejleder.

Ligesom forbilledet Jonni Hansen, formåede Daniel Carlsen at sno medierne om sin lillefinger. Der er således blevet lavet en lang række portrætter af ham, bl.a. i Nyhedsavisen, BT og Søndagsavisen, og han er adskillelige gange blevet interviewet i TV og radio.

Han fik f.eks. massiv medieopmærksomhed efter sin rejse til udryddelseslejren Auschwitz-Birkenau i selskab med den 84-årige holocaust-overlever Zygmunt Gross og en journalist fra Nyhedsavisen.

På den lidt mere celebre front fik Daniel Carlsen taget et foto sammen med sangeren Rasmus Nøhr, som han mødte på spisestedet Rio Bravo. Carlsen solgte efterfølgende billedet til Se & Hør og donerede betalingen på et par tusinde kroner til DNSB’s partikasse.

Daniel Carlsen blev også en aktiv debattør på diverse internetfora og blogs. På DNSB’s eget interne forum har han flere gange luftet sine rabiate holdninger. Således skrev han i marts 2008, hvad han efterfølgende har bedyret var ment ”for sjov og i dyb ironi”: ”Jeg har gjort meget. Mit første jødedrab har jeg dog endnu til gode.”

I august 2010 måtte TV2 lukke Daniel Carlsens blog på tv-kanalens hjemmeside, da indholdet var i strid med reglerne for bloggen.

Det skete, efter at TV2 havde modtaget en lang række klager over et indlæg på bloggen, hvori Daniel Carlsen skrev følgende: »Som det er påvist, så vil negere fra Ekvatorial Guinea, hvor gennemsnits-intelligenskvotienten er 59, ikke få en IK på 100 ved at flytte til Europa. Derfor vil denne indvandring være direkte landsskadelig.«

Blogindlægget førte til en politianmeldelse for overtrædelse af straffelovens paragraf 266b – også kaldet racismeparagraffen – og anmeldelsen førte til en retssag, hvor Daniel Carlsen i juli 2013 blev frifundet ved Vestre Landsret for overtrædelse af racismeparagraffen.

Landsretten begrundede frifindelsen med, at blogindlægget var en del af en politisk debat, og at ytringsfriheden derfor skulle tolkes snævert. Udtalelsen var således ikke strafbar, selv om retten fandt, at den »ud fra en almindelig betragtning må forekomme stødende.«

I foråret 2011 brød Daniel Carlsen som sagt med DNSB, og med sig tog han stort set alle partiets aktive medlemmer på nær inderkernen fra huset i Greve. Med et trylleslag gik DNSB fra at være en af højrefløjens stærkeste organisationer til at være en af de absolut svageste.

Forud for bruddet og den efterfølgende opstart af Danskernes Parti lå en stor mængde lobbyarbejde og diskussioner i kulissen. Der var dog ingen tvivl om, at projektet ville lykkes.

Selv blandt de folk, der var medlem af DNSB, før Daniel Carlsen blev født, hersker der ingen tvivl om, at han bestrider et politisk talent større end tidligere set i den danske nazibevægelse.

Daniel Carlsen er dygtig til at strukturere sin organisation, udvikle politik og igangsætte aktivisme, men hans allerstørste force er hans blik for medielandskabet og hans evne til at profitere på dagsaktuelle historier.

Et eksempel er hans håndtering af Anders Breiviks terrorangreb i Norge den 22. juli 2011. I modsætning til medlemmerne af Danmarks Nationale Front, der på Facebook hyldede angrebet, tog Daniel Carlsen i stedet til København, hvor han lagde en buket blomster foran den norske ambassade.

Herefter publicerede han en artikel om sin tur og den hurtige reaktion betød, at Danskernes Parti fuldstændig gik fri, da de danske medier i tiden efter angrebet satte fokus på den yderste højrefløj.

På trods af sin unge alder og relativt korte karriere placerer Daniel Carlsen sig altså som en af de mest magtfulde personer på den yderste højrefløj herhjemme.

Daniel Carlsens talent og indflydelse kan dog vise sig også at blive Danskernes Partis store svaghed. Med en stærk og enerådig leder, der knapt kan siges at være omgivet af markante eller stabile folk, er partiet særdeles sårbart.

Selv om partiet medlemsmæssigt er godt på vej til at blive den største organisation til højre for Dansk Folkeparti, kan hele projektet falde sammen, hvis fører Carlsen forsvinder.

Partiets ledelse

Ledelsen i Danskernes Parti består foruden Daniel Carlsen af fire personer, nemlig Morten Schjetne, Rune Lauritzen, Kaj Vilhelmsen og Peter Stendal.

Sidstnævnte blev først et kendt ansigt i den nynazistiske bevægelse, da han dukkede op som en del af Daniel Carlsens hårde kerne i forbindelse med bruddet med DNSB og opbygningen af Danskernes Parti. De øvrige ledelsesmedlemmer har derimod alle en lang historie i den nazistiske og racistiske bevægelse.

Morten Schjetne (f. 1960) fungerer som vicepartileder i Danskernes Parti. Schjetne har efter eget udsagn været aktiv på den yderste højrefløj i op mod tyve år og bringer dermed en del erfaring ind i partiet.

I mange år var Morten Schjetne en af de helt centrale personer i DNSB, og han var han blandt andet ansvarlig for kontakten til den militante svenske naziorganisation, Svenska Motstandsrörelsen.

Derudover var han sammen med bl.a. Daniel Carlsen en del af DNSB’s landsledelse, hvor han var aktiv helt frem til sin og Carlsens udmeldelse af DNSB i april 2011. Herefter var Schjetne med i opstartsfasen og opbygningen af Danskernes Parti.

 I 2011 blev Morten Schjetne interviewet af Fredericia Dagblad, der spurgte, hvorvidt hans holdninger havde ændret sig, hvortil han forklarede:

»Ja. Det har de i erkendelse af, at man ikke når noget med en ældre politik og retorik, som favner tilbage til 30’erne. Man når ikke ud med sine budskaber. Det er derfor, jeg har flyttet mig. Vi går ind for demokratisk og moderne nationalisme.«

Morten Schjetne er bosiddende Fredericia, hvor han også er Danskernes Partis spidskandidat til det kommende kommunalvalg og til Regionsrådsvalget i Region Syddanmark.

Ifølge eget udsagn er han uddannet tekniker og arbejder i dag som dette. Tidligere drev han Schjetnes Bulldogs, hvor han i fællesskab med sin daværende kone opdrættede engelske bulldogs.

I dag danner han par med den 29 år yngre Christina Palmer Pedersen, der ligeledes er medlem af Danskernes Parti.

Rune Lauritzen (f. 1989) har siddet i ledelsen i Danskernes Parti siden partiets grundlæggelse og er desuden ansvarshavende redaktør på medlemsbladet Identitet. Derudover er han partiets anden kandidat på listen til kommunalvalget i Aarhus Kommune.

Rune Lauritzen kommer oprindeligt fra Kolding, men bor i dag i Aarhus, hvor han studerer kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Rune Lauritzen begyndte for alvor at interessere sig for politik i 2006 og var en kort tid aktiv i Fremskridtspartiet, inden han blev aktiv i gruppen Nationale Danskere i 2007.

Nationale Danskere var en blandt flere mindre grupper, der opstod i kølvandet på Dansk Fronts lukning i sommeren 2007. Gruppen indgik i netværket Anti-Jihad Denmark i selskab med bl.a. SIAD og arrangerede en demonstration i Ålborg, som Lauritzen også deltog i.

Allerede i 2008 stoppede Nationale Danskere deres aktiviteter efter et mislykket forsøg på at arrangere en demonstration i Odense.

Herefter meldte Rune Lauritzen sig ind i DNSB, hvor han var med til at producere indhold til partiets forskellige medier bl.a. Radio Oasen, partiets hjemmeside og telefonavis samt avisen Fædrelandet.

Han blev samtidig en del af den faste kerne af unge aktivister, der gik på gaden med Daniel Carlsen. Rune Lauritzen var ligeledes fast deltager ved DNSB’s arrangementer herunder Solhvervsfester, koncerter og den årlige fejring af Adolf Hitlers fødselsdag.

Da Daniel Carlsen i marts 2011 brød ud af DNSB, var Rune Lauritzen et af de mange medlemmer, der fulgte trop, og han var efterfølgende medstifter af Danskernes Parti.

Som ledelsesmedlem i Danskernes Parti har han officielt lagt nationalsocialismen på hylden. Det lader dog til at være så som så med holdningsændringen, skal man tro en række udtalelser på det erklærede fascistiske forum Ironmarch.org, hvor han skriver under brugernavnet Leonidas.

Den 2. maj 2013 skrev han således, at han i år havde fejret Adolf Hitlers fødselsdag med fest og kage, ligesom at han den 12. november 2012 skrev: ”I would love to see an enormous National Socialist movement with swastikas and all that”.

Samtidig gør han det tydeligt, at de rabiate, antisemitiske holdninger fra DNSB-tiden stadig er en del af hans bevidsthed. Den 20. maj 2013 skrev han følgende på Ironmarch: ”I’ve been playing a ton of GTA IV lately. I love nothing better than to spend hours hunting Jews.”

Kaj Vilhelmsen (f. 1950) blev på landsmødet i august 2013 præsenteret som nyt ledelsesmedlem. Han er desuden Danskernes Partis spidskandidat i Københavns Kommune og Region Hovedstaden ved efterårets kommunal- og regionsrådsvalg.

Det er langt fra første gang at Kaj Vilhelmsen opstiller som kandidat for et initiativ på den yderste højrefløj. Tværtimod har han mere end 25 års erfaring med at engagere sig i nationalistisk politik.

Kaj Vilhelmsen gjorde sin første optræden i forbindelse med Den Danske Forenings (DDF) stiftelse i 1987, hvor han fra september 1988 og et år frem sad i foreningens styrelse.

I november 1989 stillede han for første gang op til kommunalvalget i Københavns Kommune for Borgerlisten Stop Indvandringen sammen med en række andre medlemmer af Den Danske Forening.

I februar 1990 blev han og efterfølgende flere andre af de DDF-medlemmer, der var involverede i Borgerlisten, ekskluderet fra DDF.

Samme måned stiftede Kaj Vilhelmsen et nyt parti, Nationalpartiet Danmark (NPD), på et hemmeligt møde i Ringsted.

NPD var en sammensmeltning af en række forskellige fremmedfjendtlige lokallister. Partiet blev betragtet som værende nazistisk inspireret, og af samme årsag blev folk i DDF ekskluderet, såfremt de også var aktive i NPD.

Kaj Vilhelmsen var formand for det lille parti, og han forsøgte at stille op til Kommunalvalget i Københavns Kommune i 1993, hvilket mislykkedes, da partiet ikke havde indsamlet nok stillere.

I 1997 opstillede Kaj Vilhelmsen igen til kommunalvalg i København, denne gang for Fælleslisten Mod Indvandring, og senere for Fremskridtspartiet i København til folketingsvalget i 2001.

Kaj Vilhelmsen er desuden kendt for at drive den kontroversielle københavnske lokalradio, Radio Holger, der oprindeligt blev startet af NPD i 1994, og siden drevet af ham privat.

Kaj Vilhelmsen er to gange blevet dømt for overtrædelse af racismeparagraffen, i forbindelse med udtalelser, som han er fremkommet med i sine radioudsendelser.

Den første racismedom fik han dog i 2001, da han på Fælleslisten Mod Indvandrings hjemmeside havde offentliggjort en artikel, der bl.a. udtalte at »voldtægt af ikke-muhamedanske kvinder er en indgroet del af muhamedansk kultur.«

De to seneste tilfælde er sket i Radio Holgers udsendelser. Vilhelmsen fik i juni 2006 14 dages betinget fængsel ved Østre Landsret for følgende udtalelse den 21. juli 2005 som en reaktion på terrorbomberne i London i 2005:

»Der er kun to mulige måder at reagere på, hvis man skal forhindre denne bombeterror: Enten at fordrive alle fremmede muhamedanere fra Vesteuropa, så de ikke kan komme til at lægge bomber, eller at udrydde de fanatiske muhamedanere, dvs. at slå en betydelig del af de muhamedanske indvandrere ihjel. Det er naturligvis at foretrække at fordrive alle de fremmede muhamedanere fra Vesteuropa, for det er den humane løsning. Det er altså repatriering, vi må vælge. Men hvis vi intet gør, så fortsætter den muhamedanske terror.«

Den 2. august 2006 udtalte Kaj Vilhelmsen i en 10 minutter lang monolog i Radio Holger, at: »vort land er forvandlet til den tredje verdens affaldsplads« og »vi ønsker ikke noget bastardsamfund, hvor tilfældige fremmede kalder sig danskere«.

For disse udtalelser kvitterede Østre Landsret i januar 2010 med 30 dages ubetinget fængsel, en straf der blev skærpet pga. dommen fra 2006.

Som konsekvens af dommene fik Radio Holger i 2006 inddraget sin sendetilladelse for bestandigt. Radioen forsatte dog som internetradio frem til marts 2013, hvor Danskernes Parti opstartede deres internetavis Nationaldemokraten.dk. 

Herefter stoppede Kaj Vilhelmsen sine radioudsendelser og blev i stedet en af de faste og mest aktive skribenter på Nationaldemokraten.

Allerede i august 2012 stoppede Kaj Vilhelmsen med at udgive sit månedlige internetmagasin Patrioten, der ellers havde eksisteret siden NPD-tiden, med den begrundelse fra Vilhelmsen, at det skete til fordel for en ny nationalistisk internetavis.

Kandidater

Foruden Daniel Carlsen (Aarhus og Midtjylland) og ledelsesmedlemmerne Morten Borup (Fredericia og Syddanmark), Rune Lauritzen (Aarhus og Midtjylland) og Kaj Vilhelmsen (København og Hovedstaden), har Danskernes Parti offentliggjort navnene på yderligere fire kandidater til kommunal- og regionsrådsvalget i november.

I Brøndby Kommune stiller Thomas Berg Sørensen op til byrådet, mens Johnnie Brandt Holme er partiets kandidat i Sønderborg. Begge kandidater har ikke tidligere gjort sig bemærket i nazistiske sammenhænge.

Det har til gengæld partiets kandidat i Hjørring og Nordjylland, nazi-veteranen Morten Borup, ligesom partiets anden kandidat i Fredericia, Morten Schjetnes kæreste Christian Palmer Petersen ligeledes har en fortid på den militante højrefløj.

Morten Borup (f. 1968) stod frem som offentligt medlem af Danskernes Parti i oktober 2011 og er nu opstillet som kandidat ved kommunalvalget i Hjørring samt i region Nordjylland.

Internt i partiet spiller Borup en væsentlig rolle, da han er med i redaktionen på Identitet og desuden er fast skribent på partiets internetavis Nationaldemokraten.dk. Samtidig er han en veteran i den danske nazistbevægelse med en fortid i stort set alle fremtrædende nazistiske organiseringer de sidste tyve år. Allerede som 16-årig blev Borup politisk aktiv, og han var i 80’erne og 90’erne aktiv i DNSB.

I starten af det nye årtusinde gik han med i det nyopståede Dansk Front, hvor han blev afdelingsleder for afdelingen i Trekantsområdet.

I 2005 opstillede lokallisten Århus Mod Moskeen til kommunalvalget i Aarhus, og her var Morten Borup med i kulisserne. Bag initiativet til Århus Mod Moskeen stod i øvrigt den hemmelige loge ORG.

Blot få måneder inden Dansk Fronts nedlæggelse i sommeren 2007, opstartede den jyske ledelse af Dansk Front en ny organisation ved navn Vederfølner, der var tiltænkt at tage over efter netværket. Morten Borup var et af medlemmerne i Vederfølners allerførste bestyrelse.

I 2008 skiftede Morten Borup igen politisk kurs og blev aktiv i Danmarks Nationale Front, hvor han var med til at opstarte en lokalafdeling i Aalborg.

I DNF har han samtidig fungeret som det offentlige ansigt udadtil, da han gentagne gange har holdt taler til demonstrationer og deltaget i debatmøder. I august 2012 meddelte Borup imidlertid, at han ikke længere var aktiv i andre organisationer end Danskernes Parti.

Udover sin aktivitet i et væld af forskellige organisationer, har Borup været en fast del af deltagerskaren når den højreradikale bevægelse har afholdt større arrangementer. Han har bl.a. deltaget i Dansk Fronts demonstrationer, Salem-marcherne i Stockholm, mindedemonstrationer til ære for Rudolf Hess og diverse Blood & Honour-koncerter.

Christina Palmer Petersen (f. 1989) stiller op for Danskernes Parti til kommunal- og regionsrådsvalget i Fredericia og Region Syddanmark sammen med sin partner, den 29-år ældre Morten Schjetne. Hun er uddannet social- og sundhedshjælper, og er for øjeblikket under uddannelse som social- og sundhedsassistent.

Christina Palmer Petersen har været aktiv på den yderste højrefløj siden 2006 i det, som hun selv kalder for »useriøse nationale grupperinger«, her i blandt det nynazistiske netværk Dansk Front, ligesom at hun deltog i Nationale Danskeres demonstration i Aalborg i maj 2007.

I starten af 2013 forsøgte hun at slå sig op som nationalistisk blogger, men det blev dog kun til tre blogindlæg om det, at være kvinde i den nationalistiske bevægelse og Danskernes Parti samt om hendes erfaringer med nydanskere i Sundhedssektoren.

Partisoldater

Kenneth Hellesøe (f. 1982) er bosat i Sønderborg og tidligere ledelsesmedlem af Danskernes Parti. Han er partiets valgkoordinator i Region Syddanmark.

Kenneth Hellesøe er et af de mange medlemmer af Danskernes Partis top, der har en fortid i DNSB.  Han var således i 2011 en del af den udbrydergruppe, der forlod DNSB sammen med Daniel Carlsen for at starte Danskernes Parti.

I dag står Kenneth Hellesøe for Danskernes Partis kontakt til det tyske parti NPD, en forbindelsen til Tyskland, der er af ældre oprindelse, idet Kenneth Hellesøe allerede i sin tid i DNSB var afdelingsleder for Division Sønderjylland.

Her stod han især for kontakten til diverse tyske nazister og i særdeleshed for afholdelsen af DNSB’s koncerter i Sønderjylland i midten af 00’erne, der var målrettet det tyske publikum.

Ifølge Kenneth Hellesøes eget udsagn, er han tatoveret med flere hagekors og nazistiske symboler på overkroppen.

Lars Hartvig (f. 1974) stod frem som medlem af Danskernes Parti i maj 2012. Han er en veteran på den yderste højrefløj og har igennem årene været aktiv i en række af de vigtigste organisationer.

Fra 2002 til 2004 sad Lars Hartvig i Den Danske Forenings styrelse. Efterfølgende var han aktiv i Dansk Front, og herefter lagde han sine kræfter i Danmarks Nationale Front.

Lars Hartvig har desuden deltaget i et hav af nazistiske demonstrationer, bl.a. en mindemarch for Rudolf Hess i Wunsidel i 2004.

Lars Hartvig er aktiv i Danskernes Parti i København, hvor han bl.a. var en af arrangørerne bag lokalafdelingens sommerfest den 14. juli 2013 i Rødovre.

Mark Jordt er en anden person, der stod frem som medlem af partiet i 2012. Mark Jordt har en fortid i Dansk Front, og han deltog bl.a. i deres demonstration i Svendborg i juni 2006.

Efterfølgende har han deltaget i DNSB’s Rudolf Hess-march i Kolding i 2007 og Blood & Honours koncert i Ammitsbøl ved Kolding i 2008.

I 2008 afslørede Jyllands Posten, at Mark Jordt samtidig med sine nazistiske aktiviteter, var medlem af Dansk Folkepartis Ungdom, hvor han var 1. suppleant til DFU’s bestyrelse i Kolding. Afsløringen resulterede i, at Jordt meldte sig ud af DFU.

Peter Neerup Buhl (f. 1968) blev ligeledes medlem af Danskernes Parti i 2012, som resultatet af at have været inviteret til forskellige arrangementer og møder hos partiet.

Buhl er mangeårigt styrelsesmedlem i Den Danske Forening, hvor han også har siddet i redaktionen for foreningens medlemsblad, Danskeren.

Endvidere har et længere forfatterskab bag sig og har udgivet en række bøger om indvandringens konsekvenser for Danmark og Vesteuropa.

Buhl er i dag ansvarshavende redaktør for Danskernes Partis internetavis, Nationaldemokraten.dk, hvor han også er en af de faste skribenter. Herudover skriver han artikler til medlemsbladet Identitet.

Peter Neerup Buhl blev i 2003 idømt 20 dages betinget fængsel for racistisk propagandavirksomhed ved overtrædelse af straffelovens paragraf 266b.

Baggrunden herfor var, at Peter Neerup Buhl på sin hjemmeside i 2001, som folketingskandidat for Fremskridtspartiet, krævede, at muslimer blev samlet i koncentrationslejre og derefter sendt ud af landet.

Holger Aanundsen (f. 1980) stod frem som medlem af Danskernes Parti i april 2013. Han er bosat i Aalborg og er til daglig medlem af den nordjyske afdeling.

Holger Aanundsen var i en årrække aktiv i DNSB og siden i Danmarks Nationale Front, hvor han stod bag opstarten af en lokalafdeling i Aalborg.

I 2010 startede han tøjmærket Duke Of Denmark, der var tiltænkt at være en dansk udgave af det tyske nazi-tøjmærke Thor Steinar.

Aanundsen rejste i 2010 flere gange med DNF til Rusland, hvor organisationen besøgte den nu ulovlige russiske nazistiske organisation Slavisk Union. Her modtog han sammen med resten af gruppen våbentræning.

I 2012 brød han ud af DNF for i første omgang at starte sit eget politiske projekt, hvilket dog ikke blev realiseret, hvorefter han meldte sig ind i Danskernes Parti.

Nicolai Bansø Boesen (f. 1977) stod frem som medlem af Danskernes Parti i marts 2013 i forbindelse med et lokalafdelingsmøde i Rødovre.

Nikolai Boesen har været aktiv i den danske nazibevægelse i hvert fald siden 2006, hvor han blev aktiv i det nynazistiske netværk Dansk Front. Siden Dansk Fronts lukning i 2007 har han været aktiv i Danmarks Nationale Front.

Nicolai Boesen har været en fast gæst til den yderste højrefløjs arrangementer og bl.a. deltaget i flere Blood & Honour koncerter samt i demonstrationer, arrangeret af Dansk Front og Stop Islamiseringen af Danmark.

Samtidig opsøger han gerne ballade. I forbindelse med rydningen af Ungdomshuset den 1. marts 2007 dukkede han såedes sammen med et par andre DNF’ere op på Nørrebro beredt på slagsmål med Ungdomshus-aktivister. Han endte dog med selv at blive anholdt.

I august 2011 deltog Nikolai Boesen i et DNF-arrangement ved Skive, der førte til et overfald på en dansk-indisk familie på en strand, idet familien blev angrebet med stenkast og udsat for racistiske tilråb og heil af en gruppe personer fra DNF-arrangementet.

Den 2. juni 2012 deltog han sammen med tre andre DNF-medlemmer i chikane mod en gruppe afviste iranske asylansøgere, der sultestrejkede på Christiansborg Slotsplads, hvilket førte til et mindre sammenstød.

Simon Elmose Nielsen er en af de faste aktivister i partiet og har været med siden starten. Han stod offentligt frem som medlem i 2012.

Simon Nielsen kommer fra Holstebro, hvor han blev student fra Holstebro Gymnasium i 2011 og danner privat par sammen med partimedlemmet Anna-Sofie Christensen.

Simon Elmose Nielsen er ligeledes tidligere medlem af DNSB og ynder bl.a. at posere på Facebook iført tøj, der reklamerer for den militante nazistiske gruppe Blood & Honour.

Mikkel Hangaard (f. 1989) har været med til at tegne Danskernes Parti fra den spæde begyndelse. Mikkel Hangaard stod frem som medlem i forbindelse med afholdelsen af Danskernes Partis Aktivistweekend den 18. - 20.november 2011, og han har tidligere været tegner på medlemsbladet Identitet.

Udover at være et af de mere aktive medlemmer af Danskernes Parti, spiller Mikkel Hangaard også musik i bandet Æresblod. Æresblod, der blev startet i 2008, definerer sig som et nationalsocialistisk black metal band og består af blot to medlemmer, nemlig Brian B. Nielsen, der ligeledes er medlem af Danskernes Parti og går under dæknavnene Nalgir, på guitar, bas og trommer, og Mikkel Hangaard, også kaldet Natteulven, der synger og producerer bandets tekster.

Æresblods tekstunivers omhandler hovedsagligt antisemitisme, racekamp, nationalsocialisme og opfordringer til etnisk udrensning.

I 2010 indspillede Æresblod en hyldestsang til DNSB’s Division Midtjylland, og bandet udgav senest i september 2012, altså efter Mikkels debut i Danskernes Parti, nummeret The White Revolution.

En del af teksten i nummeret lyder således: »Racial cleansing/Aryan preservation/It is what will/Regain our pride«

Søren Mathias Lund Christiansen (f. 1992) har en fortid i DNSB i Østjylland, hvor han var en af Daniel Carlsens trofaste aktivister. Han stod frem som medlem af Danskernes Parti den 18. oktober 2011 i forbindelse med en aktion, som partiet gennemførte i Aarhus.

I løbet af 2011 gjorde Søren Lund Christiansen sig bemærket i de sociale medier, hvor han flere gange fremkom med radikale udtalelser. Bl.a. skrev han på Facebook, i forbindelse med en manifestation mod racistisk vold i Skive, hvor en lokal familie med indiske rødder var blevet udsat for stenkastende nazister:

»Hvad med os der siger Ja til nationalsocialismen? Må vi også gerne komme? Eller er det et lukket arrangement, for snæversynede idioter, som udelukkende bekymre sig om hvordan det går indvandrere og ikke danskere?«

Senere skrev han til samme begivenhed: »Super fedt, jeg kommer da helt klart, og mon ikke jeg tager et stort fedt hagekors flag med.«

Artiklen er et uddrag (kapitel fem) af rapporten »Demokratiske nazister - en udgivelse om Danskernes Parti, deres ideologi, politik, strategi og medlemmer« (pdf-fil), Redox, 2013.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce