Annonce

Medier
13. august 2013 - 19:30

Danske kvinder fortæller om overgreb og sexchikane

Dansk Kvindesamfund har åbnet en hjemmeside, hvor danske piger og kvinder kan dele historier om hverdagssexisme. Og det vælter ind med ubehagelige oplevelser.

»En flok gutter kom kørende forbi mig i bil og råber ud af vinduet 'Hvor meget koster du?'«

»Har tit oplevet i byen, at drengene tror, at de har ret til at tage mig på røven, hvorefter jeg har vendt mig om og spurgt, hvad fanden de bildte sig ind. Og derefter blev de fornærmet og kom med forskellige skældsord som kælling, luder osv.«

Sådan lyder to af de mange historier om chikane, overgreb og forskelsbehandling, der kan læses på hjemmesiden Everyday Sexism Project Danmark (ESPD), som Dansk Kvindesamfund åbnede i begyndelsen af august. 

Her kan danske kvinder og piger »frit og trygt fortælle om sexismen, der er så normaliseret, at de ikke altid lægger mærke til den eller har oplevelsen af, at de kan tale om den,« som organisationen skriver. 

Formålet er at »bevise at sexisme stadig er et enormt, relevant og aktuelt problem i vores samfund« og »tydeliggøre, at sexisme er et kulturelt fænomen, som kan ændres gennem bevidstgørelse og ændringer i adfærd«.

Stort behov

Den danske hjemmeside er en del af det internationale initiativ Everyday Sexism Project, der – som tidligere omtalt på Modkraft – startede i England sidste år og siden har spredt sig til resten af verden.

At danske kvinder og piger også har brug for at tale om den sexisme, de oplever i hverdagen, stod hurtigt klart for Dansk Kvindesamfund.

– At der er behov for dette, også i Danmark, har vi kunnet se i den danske Facebookgruppe for ESPD, som de sidste to måneder har kørt på forsøgsbasis. I denne gruppe deler medlemmerne hver dag oplevelser og erfaringer, og bakker hinanden op, skriver organisationen på deres facebook-side.

Besøg den danske side The everyday sexism project.

Hør indslaget »Nyt projekt mod hverdagssexisme mod kvinder« hos P1 Morgen.

Læs artiklen »Kvinder bryder tavsheden: Fortæller om hverdagssexisme« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce