Annonce

Dobbeltspil
13. marts 2012 - 22:15

Danish Defence League hverver nazister til Aarhus-demo

Den nye leder for Danish Defence League opfordrer nazister til at dukke op til demonstration i Aarhus. Det sker til trods for, at gruppen officielt tager afstand fra netop denne del af højrefløjen.

Nyudnævnt leder for Danish Defence League, Philip Traulsen, forsøger at hverve danske nynazister til at deltage i gruppens stort anlagte demonstration i Aarhus den 31. marts.

Det sker i flere indlæg på debatforummet hos den kontroversielle højreekstremistiske gruppe Danmarks Nationale Front.

Mobiliseringsforsøget strider direkte imod Danish Defence Leagues eget politiske grundlag og tidligere udmeldinger, hvor gruppen tager direkte afstand fra både racisme og nazisme.

Afgørende møde i Aarhus

Philip Traulsen er blevet leder for Danish Defence League, da gruppens tidligere talsmand i begyndelsen af februar blev fængslet for grov vold.

Den tidligere talsmand sidder stadig varetægtsfængslet, og Philip Traulsen er derfor blevet hovedansvarlig, når repræsentanter for det stærkt antimuslimske netværks afdelinger i hele Europa kommer til den jyske hovedstad.

Læs artiklen »English Defence League sacks European demo head after brutal assault« hos The Telegraph.

Formålet med demonstrationen er at lancere en fælles-europæisk  paraplyorganisation med navnet European Defence League.

Formændene for de danske grupper Vederfølner og Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) skal holde tale til demonstrationen, som ifølge iagttagere kan blive udslagsgivende for den såkaldte counter-jihad bevægelses udvikling fremover.

Læs artiklen »Far right unites in European initiative« hos The Independent.

Læs analysen »Danmark – nytt centrum för militant motstånd mot islam« hos Fria Tidningen.

En udvikling, der ikke kun vil kunne ses i Danmark, men på hele kontinentet.

Af samme grund er forventningerne til den danske gruppes nye leder helt i top.

Stort netværk, stor svaghed

Umiddelbart kan valget af den 34-årige højrefløjsveteran virke oplagt, men hans fortid ser nu ud til at indhente ham.  

Philip Traulsen var frem til 2006 med i det voldelige, højreekstremistiske netværk Dansk Front og er i dag engageret i Danmarks Nationale Front, som samler tidligere medlemmer af den nazistiske gruppe Blood And Honour. 

Danmarks Nationale Front blev landskendt sidste år, da det kom frem, at dens medlemmer har modtaget våbentræning i Rusland, og deres formand blev fængslet for fremstilling af bomber.

Philip Traulsen har tidligere været aktiv i den nu nedlagte gruppe Frie Danske Nationalister, som blev dannet i 2006 af Julius Børgesen efter dennes eksklusion fra Dansk Front som følge af trusler mod daværende indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.  

De seneste år har Danish Defence Leagues nye leder ligeledes været tilknyttet Stop Islamiseringen af Danmark.

Den store erfaring og det brede netværk taler umiddelbart til den nye talsmands fordel, men forbindelsen til yderliggående højreekstremister har potentiale til at udvikle sig til et seriøst problem.

Det skyldes, at Defence League-konceptet officielt bygger på et anti-racistisk, anti-nazistisk og ikke-voldeligt grundlag.

Programerklæringen er blevet et kardinalpunkt for ledelsen i moderorganisationen English Defence League efter en række ydmygende afsløringer i engelske medier, som har udstillet organisationens nære forhold til voldelige og racistiske hooligans.  

Mobiliserer blandt nazister

I forbindelse med mobiliseringen til Aarhus-demonstrationen har Philip Traulsen tilsyneladende besluttet at trække på hele sit netværk.

På Danmarks Nationale Fronts debatforum slår han fast i begyndelsen af februar, at »nationalister er nationalister – der hverken rigtige eller forkerte af slagsen.«

Direkte henvendt til forummets nazistiske medlemmer skriver han, at de skal bede deres ideologiske forbillede Adolf Hitler om tilgivelse og dukke op for at være med til at skabe »samarbejde og sammenhold« på højrefløjen.

»Støt nu bare op og klap hælene sammen, bid jer i tungen eller bed Bessefar (en reference til Hitler, red.) om tilgivelse,« skriver Philip Traulsen under aliasset »Philipkbh« og fortsætter:

»Vi sgu da en del, Nationalister med liberal eller konservativ observans, der er glimrende eksempler på, at man godt kan gå på kompromis. Vore mange ture i racebevidste kredse taget i betragtning- Nu må det fanme være jeres tur til at vise det samme storsind. Nationalister holder sammen - også må socialismen og racismen se om, den har en chance når sejerne er sikret. Forskelle kan være én vældig styrke - enighed om udvalgte områder ligeså.«

Tilkendegivelsen på det nynazistiske forum står ikke kun i direkte kontrast til den officielle linje i English Defence League.

Den flugter også i meget ringe grad med Philip Traulsens udtalelser på vegne af Danish Defence League overfor gruppens bagland.

Nazi-koncert skaber debat

Debatten om Philip Traulsens mulige dobbeltspil blussede første gang op i begyndelsen af januar.

Her satte flere kritiske medlemmer af SIAD spørgsmålstegn ved hans politiske ståsted, da det kom frem, at han havde deltaget i en koncert arrangeret af den nazistiske gruppe Blood And Honour.

For at dæmme op for kritikken skriver Philip Trauelsen den 19. februar på vegne af ledelsen i Danish Defence League, at beskyldningerne om nazistiske forbindelser »er ukorrekt og i bedstefald kun beror på visse individers manglende evner til, at navigere rent politisk og i værstefald beror på deciderede ondsindede intentioner«.

Han gentager i samme meddelelse, der er bragt på SIAD's Facebook-side, at »Danish Defence League samarbejder hverken med eller tillader ej heller national socialister, islamister eller kommunister i vores rækker eller ledelse«.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce