Annonce

Rockerfri Ryger
10. november 2014 - 11:11

Christianitter til kamp mod rocker-hash: Dyrk din egen ryger

Kampagnen »Rockerfri Ryger« udspringer fra Christiania, opfordrer til boykot af hash fra rocker- og bandemiljøet og mener, at befolkningen skal dyrke deres eget cannabis indtil staten legaliserer det populære nydelsesmiddel.

Det vakte glæde og opsigt på de sociale medier, da en gruppe christianitter i sidste måned lancerede kampagnen »Rockerfri Ryger«.

Her opfordres danske hashrygere til at boykotte cannabis med relation til rocker- og bandemiljøet.

Folkene bag kampagnen har valgt at være anonyme, men har udsendt deres grundlag på mail, med post og via en facebook-side til en lang række mennesker og medier.

Læs grundlaget for kampagnen i artiklen »Christianitter efterlyser rockerfri hash« hos Modkraft.

Et liv udenfor cyberspace

Senest er der også blevet produceret nogle klistermærker med budsskabet »Rockerfri Ryger – Ja tak«, som er blevet hængt op på Christiania. 

– “Rockerfri” er nu uundgåelig at støde på centrale steder, når man går rundt på Christiania. "Rockerfri" får nogle til at mindes start 90’ernes “Støt Christiania - Køb dit hash et andet sted”-kampagnen, skriver folkene bag kampagnen i en mail til Modkraft med overskriften »“Rockerfri”' starter sit liv uden for cyberspace«.

Vedlagt er et foto af de breve, som kampagnefolkene har sendt ud til folk på fristaden og omegn.

Læs interview med Rockerfri Ryger herunder.

Læs kommentaren »CHRISTIANIA-KNUDEN« hos Peter Øvig Knudsen.

Interview med Rockerfri Ryger.

Er der alene tale om en kampagne på facebook eller har I planer om yderligere aktiviteter fx uden for cyberspace?

– Kampagnen er “fri” som i frihed til anvendelse, og fremtidige aktiviteter kan dukke op uafhængige af hinanden. Individer og grupper inviteres til at tage stafetten videre i både den anonyme og den offentlige sfære både i og uden for Christiania og cyberspace. Kampagnen er copyleft og ingens ejendom. På den måde er Rockerfri en selvkørende, uafhængig og autonom kampagne, som ikke koordineres centralt.

I har valgt at være anonyme – hvorfor?

– Kampagnens lancering er p.t. anonym af indlysende årsager, desuden er sagen væsentlig nok, til at den ikke behøver, at blive forbundet med navne.

Når I er anonyme kan nogen måske komme i tvivl om I virkelig er christianitter. Kan I sige noget, der overbeviser mig og/eller andre om at I er fra Christiania?

– Nej. Kampagnen er uofficiel og udgår fra Christiania. Den er iværksat af en gruppe beboere samt både brugere og arbejdere, der også er med til at tegne christianias hverdag og fremtid.

Skal jeres logo fungere som et slags 'varedekleration', som gør at folk kan købe 'rockerfri' hash på Christiania?

– Nej, stort set alt hash i danmark er ikke “rockerfri” og der kan pt. ikke differentieres mellem det og “rockerfri” på en gennemsigtig måde.

Opfordrer I så folk til at dyrke deres eget cannabis?

– Ja, en oplagt og let måde, at anskaffe sig rockerfri cannabis samt markere sin modstand mod forbuddet er at dyrke sin egen i lejligheden eller i haven. Man kan lovligt købe cannabis frø på nettet og i mange butikker i Danmark.

Der har igennem det seneste år i medierne og på Christiania været fokus på og debat om de negative konsekvenser ved 'gaden' / pusherstreet – er jeres kampagne en kommentar til denne debat?

– Kampagnens fokus er en forbrugerboykot af rocker/bande cannabis på landsplan, hvilket inkluderer, men ikke begrænser sig til pusher street.

Har I noget at tilføje?

– Det er vigtigt at få med i en artikel om dette, at boykotten og legaliseringskampen går hånd i hånd.

Besøg Rockerfri Ryger på facebook her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce