Annonce

Aahus
4. oktober 2016 - 9:50

Brosten og moddemo mod VU og Daniel Carlsen i Aarhus

En smadret rude og en moddemonstration mødte VU og formanden for Danskernes Parti og tidligere DNSB-medlem Daniel Carlsen, der deltog i debatarrangement hos ungdomspartiet mandag aften.

En brosten gennem ruden, graffiti i porten og en moddemonstration mødte Venstres Ungdom og formanden for Danskernes Parti, Daniel Carlsen, der er tidligere medlem af nazistpartiet DNSB.

Han var inviteret af VU til debat mandag aften, og allerede natten til mandag blev en brosten kastet gennem ruden til VUs lokaler.

Til brostenen var hæftet en seddel med ordene: »Naziscum, not welcome! Daniel Carlsen, not welcome!«, mens der i porten var skrevet: »NO TO NZ!« og tegnet et overstreget hagekors.

VU: Svineri

- Det er noget svineri. Det er ikke en legitim måde at fremme sin sag på at prøve at skræmme Daniel Carlsen væk på den måde, siger formanden for Venstres Ungdom i Århus, Jakob Greve Kromann, til Modkraft.

Mandag aften samledes omkring 50 demonstranter sig foran VU-lokalerne.

»I Aarhus for Mangfoldighed mener vi, at der skal være plads til alle der giver plads til alle. Det gør Daniel Carlsen med sine racistiske holdninger ikke. Det gør vi klart over for Venstres Ungdom og hele Århus ved at synge et par sange om sammenhold og om kampen mod fascisme og nazisme, mens mødet står på,« lød det i indkaldelsen til demonstrationen.

Sange og kampråb

Aarhus for Mangfoldighed havde indkaldt under mottoet »Syng mod Nazisme,« og størstedelen af demonstrationen var samlet bag Aarhus for Mangfoldigheds bannere, hvor der blandt andet stod »aldrig mere nazisme«.

En sortklædt gruppe på omkring 10 demonstranter stod samlet bag et banner, der sagde: »A.C.A.B. Solidaritet med Bumzen – fra Aarhus«. BumZen er et venstreradikalt kollektiv i København.

I pauserne mellem sange som »Kringsatt av fiender« og »Man binder os på mund og hånd,« lød der fra gruppen råb som »Daniel i havnen!« og »Daniel, din svindler, du hænger snart og dingler!«

»Vi kaster ikke med sten«

Talsmand for Århus for Mangfoldighed, Rune Popp, understreger overfor Modkraft om brostenen og den smadrede rude, at det »ikke er en del af Aarhus for Mangfoldighed«:

- Aarhus for Mangfoldighed kaster ikke med sten. Vi arbejder på et ikke-voldeligt grundlag.

Han vil dog ikke tage direkte afstand fra hærværket på Aarhus for Mangfoldigheds vegne:

- Det vil jeg ikke udtale mig om som talsmand for Aarhus for Mangfoldighed, siger Rune Popp.

Ingen bag banneret i den sortklædte del af demonstrationen ønskede at udtale sig til Modkraft: 

- Vi kører sort blok. Vi er anti alting, sagde en yngre kvinde.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce