Annonce

Social uro
21. juni 2013 - 9:04

Brasilien: Kæmpedemonstrationer fortsætter, ministerium angrebet i nat

Op mod en million brasilianere var på gaden torsdag. Demonstranter angreb i nat det brasilianske udenrigsministerium med bl.a.  ild. Den brasilianske regering holder hastemøde i dag.

Protesterne i Brasilien fortsætter med uformindsket styrke, og i nat forsøgte demonstranter bl.a. at sætte ild til udenrigsministeriet bygning i hovedstaden Brasilia. Den brasilianske regering holder hastemøde i dag, og præsident Dilma Rousseff har aflyst et besøg i Japan.

De seneste dage har gaderne i de største byer i Brasilien genlydt af  massive protester mod højere priser på kollektiv trafik, samt udgifterne til næste års VM i fodbold og OL i 2016, der afholdes i det sydamerikanske land. Nyhedsbureauet Reuters kalder protesterne de største i Brasilien i to årtier.

Millionbyerne Rio de Janeiro og Sao Paulo, samt flere mindre byer, valgte forleden at droppe de varslede prisstigninger på kollektiv trafik – angiveligt i et forsøg på at mildne demonstranterne.

Læs artiklen »Brasilianske byer opgiver prisstigninger efter masseprotester« på modkraft.dk

Angreb på udenrigsministeriet i nat

Fredag morgen står det klart, at det ikke foreløbig ikke har virket. Ifølge nyhedsbureauet AFP var op mod en million brasilianere på gaden torsdag.

I hovedstaden Brasilia forsøgte demonstranter, ifølge politiken.dk, natten til fredag at »storme« udenrigsministeriet, hvor de knuste ruder og »kastede med brændende genstande«. Sikkerhedsstyrker trængte demonstranterne tilbage, og bygningen er nu under beskyttelse af militærpoliti.

Der har tidligere været sammenstød mellem politi og demonstranter i Rio de Janeiro

Læs artiklen »Op mod 200.000 på gaden i Brasilien« på modkraft.dk

Læs artiklen »Krisemøde i Brasilien efter angreb på udenrigsministeriet i nat« på Politiken.

Se indslaget »Brazil: Protests of discontent« hos Al Jazeera.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce