Annonce

Et andet universitet
24. november 2014 - 11:31

Blokade af Københavns Universitet ophæves, men udvides i Aarhus

Blokaden af Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet, der har varet siden onsdag morgen, blev søndag eftermiddag ophævet. På Aarhus Universitet fortsætter ’Et andet universitets’ blokade af rektoratet og udvides onsdag med blokade mod regeringens Kvalitetsudvalg.

Søndag eftermiddag valgte gruppen ’Et andet universitet’ at hæve deres blokade af administrationen på Institut for Erkendelse, Medier og Formidling på Københavns Universitet, som har været i gang siden onsdag morgen.

– Vi har ikke hævet blokaden i København, fordi vi har opgivet kampen, men fordi vi vil overveje, hvordan vi kan intensivere kampen for et andet universitet. Vi er flere end nogensinde før, siger gruppens talsperson, Rasmus Madsen, til Modkraft.

Han henviser til, at der mandag er planlægningsmøde på Center for Samfund og Sundhed på Københavns Universitet, og at flere aktioner er undervejs.

Læs artiklen »Københavns Universitet på tilbagetog: Studenterblokader fortsætter« hos Modkraft. 

Overdreven aggression

I en pressemeddelelse kritiserer ’Et andet universitet’ endvidere Københavns Universitets ageren i forhold til blokaden, der blandt andet har indbefattet, at politiet har været tilkaldt og været ude og se på blokaden, samt trusler om, at de aktionerende studerende kunne blive smidt ud af deres studier.

– Vi synes det er problematisk at Københavns Universitet har svaret med overdreven aggression i form af politi, trusler om udsmidning af studerende og lockout. De burde have støttet os i kampen, da ledelsen har interesse i et styrket, frit og demokratisk universitet, siger talsperson Karoline Wullum.

Læs pressemeddelelsen »Blokade på Københavns Universitet hævet. Kampen fortsætter!« hos DenFri.

Aarhus: Blokaden udvides

På Aarhus Universitet fortsætter blokaden af rektoratet, der ligeledes har varet siden onsdag morgen.

I løbet af weekenden har der været række arrangementer på blokaden, blandt andet folkekøkken, et foredrag om offentlighed og visning af DR’s tv-serie ’1864’ på storskærm.

I den kommende uge er der arrangeret informationsmøde og debat universiteternes rolle i samfundet med deltagelse af en række universitetslektorer.

Onsdag planlægger ’Et andet universitet’ desuden at udvide blokaden til at omfatter regeringens Kvalitetsudvalgs præsentation af sin anden rapport på Aarhus Universitet.

Det sker, fordi udvalget ifølge ’Et andet universitet’ »udfører et stykke politisk bestillingsarbejde og er i kraft dets sammensætning og udgangspunkt en del af angrebet på universitetet.«

Læs mere om begivenheden »Blokade af kvalitetsudvalgets rapportpræsentation« på facebook her.

Læs artiklen »Aktionerende studerende planlægger at udvide blokade på Aarhus Universitet« hos Omnibus.

Læs artiklen »Studerende fortsætter blokade« hos Jyllands-Posten.

Besøg Et andet universitet på facebook her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce