Annonce

København
3. november 2014 - 16:03

Blekingegadegruppens politidrab 'mindet' med graffiti: Du fik som fortjent strissersvin

Årsdagen for Blekingegadegruppens drab på en ung politimand i 1988 ved postkontoret i Købmagergade i København markeret med graffiti-budskabet »Jesper E Hansen du fik som du fortjent dit strissersvin«.

Posthuset på Købmagergade i det centrale København er natten til mandag den 3. november blevet overmalet med en makaber 'hilsen'.

Den går ud til den 22-årige politibetjent, Jesper Egtved Hansen, som den 3. november 1988 blev skudt og dræbt i forbindelse med et bankrøveri begået af medlemmer af den såkaldte Blekingegadebande.

»Jesper E Hansen du fik som du fortjent dit strissersvin«, lyder budskabet, der er malet med sort graffiti-spray henover facaden på postkontoret, af ukendte gerningspersoner. 

Læs artiklen »Hadefuld graffiti håner offer for Blekingegadebanden på årsdag« hos Politiken.

Læs om Blekingegadebanden på Wikipedia her.

Fortsat fokus på sagen

Ingen er nogensinde blevet dømt for drabet på politibetjenten, der blev skudt og dræbt af hagl i det ene øje fra et oversavet jagtgevær, men fem medlemmer af den kommunistiske bankrøver-gruppe blev i 1991 dømt for at have deltaget i røveriet mod Købmagergade Postkontor. 

Blekingegadegruppens aktiviteter er de seneste år blevet behandlet kritisk i både bogform, dokumentarprogrammer og en dramaserie på tv.

Tidligere i år blev der desuden udgivet en ny bog på engelsk, tysk og svensk, som forsøger at sætte gruppens handlinger i en venstreradikal politisk kontekst.  

Læs artiklen »Blekingegadegruppen får internationalt gennembrud med ny bog« hos Modkraft.

Se også linksamlingen om Blekingegade-sagen på Modkraft Biblioteket.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce