Annonce

Christiania
8. april 2016 - 19:10

Betjent sigtet for vold efter peberspay-episode på Christiania

Politiklagemyndigheden har sigtet en københavnsk betjent for vold, efter at han brugte peberspray mod en anholdt, der blev holdt af fire andre betjente. Episoden fandt sted oktober sidste år på Christiania.

Den 6. oktober 2015 filmede CADOK, Christianias interne dokumentargruppe, en episode, hvor en række anholdte i højt tempo eskorteres ud af Christiania i forbindelse med en razzia.

Én af de anholdte ser man blive båret med hovedet vendt mod jorden af fire civilbetjente, alt imens en femte betjent bruger peberspray mod ham.

Læs Modkraft-artiklen »Politiet risikerer at få straffesag på nakken efter peberspray-episode«

Fanget på video ved et tilfæde

På baggrund af optagelserne valgte Københavns Politi  at indberette episoden til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), som nu ifølge dr.dk har sigtet betjenten for vold.

Ifølge en af aktivisterne fra CADOK, som Modkraft talte med i oktober, var det et rent tilfælde, at det lykkedes at filme den aktuelle episode.

Ifølge efterforskningschef i DUP Niels Raasted fortsætter efterforskningen, selv om der nu er rejst en sigtelse imod betjenten, der er fra Københavns Politi.

- Vi har afhørt en del vidner og gennemgået noget materiale, og det giver anledning til, at han er blevet sigtet, siger han til Ritzau ifølge dr.dk.


Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce