Annonce

Udland
26. juni 2014 - 13:02

Besat skole i Berlin udsat for rydning

Tirsdag den 24. juni  indledte en massiv politistyrke bestående af omkring 900 mand rydningen af den besatte Georg-Hauptman-Schule i Kreuzberg, Berlin. Den forladte skolebygning har siden slutningen af 2012 været besat af flygtninge med forbindelse til en asylprotest på Oranienplatz.

På skolens tag sidder der torsdag den 26. Juni stadig et sted mellem 40 og 80 flygtninge. De nægter at komme ned, før deres krav om afskaffelse af asyllejre og den såkaldte »residenzpflicht«, der betyder at asylsøgende mennesker ikke har tilladelse til at forlade den delstat, hvor deres asyllejr er placeret, imens deres sag behandles.

Læs mere i artiklen »Flygtninge laver civil ulydighedsbevægelse« hos Modkraft.dk

Lokalborgmester Monika Hermann (Die Grünen) meddelte på en pressekonference, at der ikke er tale om en rydning, men om en »forflyttelse«, hvor indtil videre 211 af de pågældende flygtninge er blevet registreret og indkvarteret i værelser i Charlottenburg og Spandau.

Protesterende demonstranter har med fredelige blokader forsøgt at forhindre politiets adgang til skolen.  Onsdag aften samledes omkring 800 demonstranter til spontan protest mod rydningen.

Tidligere onsdag lykkedes det tillige for en håndfuld aktivister at lave en midlertidig besættelse af Monika Hermanns kontor.

Se video fra rydningen på YouTube:

 

Efter besættelsen kom der en direkte dialog mellem lokalborgmesteren og de protesterende flygtninge. Forhandlinger, der dog indtil videre ikke ser ud til at bringe nye resultater med sig.

Via skype- og telefonforbindelse meddelte de tilbageblevne flygtninge, at de ingen tiltro har til politikerne, og at de hellere vil springe ud fra bygningens tag end at tage imod bystyrets tilbud:

»For os er det her ikke nogen leg. Vi vil ikke tilbage til asyllejrene. Vi vil have vores frihed. Ingen deportationer«, lyder det fra Ahamd Al-Nour fra skolens tag til det tyske dagblad taz.

Læs mere i artiklen »Flüchtling über Berliner Schulräumung« hos taz.de (tysk)

Læs mere i artiklen »Refugees threaten to set squat on fire if police attempt eviction« hos Revolution News (engelsk)

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce