Annonce

Studenterrettigheder
27. april 2012 - 12:35

Arkæologistuderende besætter chefgangen

I protest mod tvangsforflytninger og manglende indflydelse besatte en gruppe studerende ledelsesgangen, mens Aarhus Universitets bestyrelse holdt møde.

Omkring 50 studerende, fortrinsvis fra de klassiske fag (græsk, latin og arkæologi), satte sig onsdag eftermiddag til at læse på ledelsesgangen, mens bestyrelsen på Aarhus Universitet holdt møde.

Det skete i protest mod at blive flyttet til nye bygninger, hvilket ifølge de studerende vil betyde færre læsepladser og sammenlægninger af studenterrum.

– Det minder mig om min egen studietid, hvor jeg husker det som om, jeg næsten ikke lavede andet end at protestere, mindedes Michael Christiansen, bestyrelsesformand for Danmarks Radio og Aarhus Universitet, da han i en pause var kommet ud for at snakke med de studerende, der protesterede udenfor bestyrelsesmødet.

Ingen indflydelse

De studerende er utilfredse med flytningen, da de mener, den vil betyde, at de vil miste læsepladser og føre til, at de ikke længere kan have deres eget studenterrum. Og så føler de ikke, at de er blevet inddraget i beslutningerne:

– Vi sidder i et flytteudvalg, men der har vi ingen indflydelse. Vi blev først orienteret om flytningen i onsdags – efter det var bestemt. Vi får at vide, at alt er på bordet, men pludselig er beslutningen taget, uden vi har haft noget at skulle have sagt. Vi får hele tiden at vide, at det er besluttet et andet sted i systemet – dekanen henviser til bestyrelsen, men bestyrelsen henviser til dekanen. Det mindste ledelsen kunne gøre var, at tage ansvar for deres beslutninger, siger Sune Koch Rønnow, talsmand for de protesterende studerende til Modkraft.

Bestyrelsesformand Michael Christiansen tog kritikken til sig, men mente, at ledelsen søgte at inddrage de studerende:

– Ledelsen lytter til jer, og vi ønsker at have en frugtbar dialog med jer. Det er et problem, hvis I studerende ikke oplever at det er jeres bestyrelse. Men man kan ikke forlange altid at få ret.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce