Annonce

Protestaktion
1. maj 2013 - 12:25

Arbejdsløse: Helle T. er ikke velkommen i Aarhus

Regeringen har brudt sine valgløfter og fører en asocial politik. Sådan lyder krikken fra aarhusianske arbejdsløse, som opfordrer statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at blive væk fra 1. maj-demonstration i Aarhus. 

Allerede inden Helle Thorning-Schmidt (S) onsdag eftermiddag skal tale ved en 1. maj-demonstrationen i Aarhus bliver hun mødt af protester.

Lokale arbejdsløshedsaktivister har således tidlig onsdag morgen ophængt et banner på en motorvejsbro uden for Aarhus med en »hilsen« til landets statsminister.

»Hold til venstre Helle T.« står der på banneret, som blev opsat på motorvejsbroen ved afkørsel 51 ved Stilling i nærheden af Aarhus. 

Følger ministerchaufføren, der kommer til Aarhus fra Horsens, opfordringen om at holde til venstre, vil han i stedet køre mod Aalborg.

Og det synes aktivisterne bag aktionen ifølge en pressemeddelelse ville være en god idé.

Protest mod løftebrud

De arbejdsløse mener nemlig ikke, at Helle Thorning-Schmidt hører hjemme ved en 1. maj-demonstration i Aarhus.

– Regeringen har brudt alle sine valgløfter. Og den har ikke rullet dagpenge-nedskæringerne tilbage, selv om den sagtens kunne gøre det, hvis den ville. Men det er langt fra det eneste eksempel på, at regeringens politik er helt socialt skæv. Blandt andet har den lige gennemført forringelser for studerende og kontanthjælpsmodtagere for at give skattelettelser til erhvervslivet. Det er det, vi protesterer mod med vores aktion, udtaler Morten Holck, talsperson for Aarhus Arbejdsløshedsnetværk, som står bag ophængningen af banneret.

Århus Arbejdsløshedsnetværk er desuden blandt initiativtagerne til aktionen »Århus vender ryggen til regeringens politik«, hvor tusindvis af mennesker iklædt røde t-shirts og akkompagneret af trillefløjter vil vende ryggen til scenen, når statsministeren går på talerstolen senere på dagen.

Læs artiklen »Støjhelvede skal overdøve Helles 1. maj-tale« hos Avisen.dk. 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce