Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
TYRKIET
23. januar 2013 - 2:23

Antiterrorenheder anholder musikere og advokater

Omfattende razzia mod venstreorienterede tilholdssteder og personer i syv tyrkiske byer.

Fredag d. 18. januar 2013 gennemførte det tyrkiske antiterror-korps en omfattende razzia i Istanbul, Ankara, Izmir og fire andre byer.

Svært bevæbnede politifolk fra antiterror-enheder stormede fredag morgen det venstreorienterede, populære musikband Grup Yorum’s lydstudie (1), samt omkring 20 venstrefløjsforeninger, deriblandt et advokatkontor, et kulturcenter, redaktionen af den socialistiske ugeavis Yürürüs (”Marchen”), pårørendeorganisation til politiske fanger - Tayad, samt nogle advokaters private boliger.

Mindst 85 personer er blevet anholdt. Deriblandt medlemmerne af musikgruppen Grup Yorum. 

Statsadvokaten i Istanbul beskylder de anholdte for at støtte den anti-imperialistisk orienterede Revolutionære Folkebefrielses Front (DHKP-C).  Organisationen som er en gammel marxistisk-leninistisk byguerillaorganisation med rødder tilbage i 1970'erne, har bekendt sig til en række attentater i de sidste måneder.

Politioperationen var ifølge mediekommentarer rettet mod aktive legale venstrefløjs-sammenhænge.

Deriblandt musikere, 15 advokater – der p.t. forsvarer 50 fængslede advokater, som i 2011 udgjorde den fængslede PKK-leder Abdullah Öcalan’s advokatstab, samt nogle studerende.

Læs artiklen “Türkei verhaftet Musiker” hos det tyske dagblad Junge Welt

  • Note

1) Grup Yorum har eksisteret siden 1985 og er Tyrkiets mest populære venstreoppositionelle musikband. I bandets historie har de fået ikke mindre end 400 (!) straffesager på halsen. Et dusin medlemmer er blevet anholdt, fængslet og udsat for tortur og sexistiske overgreb. I sidste måned kom Grup Yorums musikfilm ”F-TYP” om de politiske fangers kamp mod isolationstortur op i biograferne i Tyrkiet. Ved deres koncert i Istanbul i april 2012 deltog ifølge arrangørerne omkring 350.000 mennesker.

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce