Annonce

Aarhus
28. marts 2013 - 12:09

Antiracister brugte hængelås mod nynazister

Brandvæsenet måtte tilkaldes, da antiracister onsdag spærrede indgangen til højreekstremistisk debatmøde på Aarhus hovedbibliotek med en hængelås. En person fra White Pride anholdt. 

Østjyllands Politi anholdt onsdag aften en ung mand fra den racistiske hooligangruppe White Pride, da vedkommende forsøgte, at starte slagsmål med en gruppe fra Antiracistisk Netværk foran Aarhus Hovedbibliotek.

Anledningen var at godt 100 venstrefløjsaktivister var mødt frem for at protestere mod et debatmøde på biblioteket arrangeret af det højreekstremistiske Danskernes Parti.

Brandvæsenet tilkaldt

Omkring 30-40 personer deltog i højrefløjens møde, som blev forsinket, da nogen havde hængt en stor hængelås af metal på indgangen til lokalet.

Brandvæsenet måtte tilkaldes og hjælpe med at klippe kæden inden mødedeltagerne kunne komme ind og lytte til formanden for Danskernes Parti, Daniel Carlsen, debattere »hvem, der har ret til at bo i Danmark« med byens viceborgmester Rabih Azah-Ahmad (R).  

Som tidligere omtalt på Modkraft, så udspringer Danskernes Parti af det danske nazistparti DNSB og samler i dag tidligere medlemmer af Den Danske Forening, Dansk Folkeparti og Danmarks Nationale Front. 

Læs indslaget »Højreradikale bremset af hængelås« hos TV2 Østjylland.

Læs artiklen »Højre-leder mødt af demonstranter i Aarhus« hos Berlingske.

Læs artiklen »Demo forløb stille og roligt« hos TV2 Østjylland. 

Læs artiklen »Nynazister udfordrer Dansk Folkeparti« hos Modkraft.

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce