Annonce

Aktivisme
25. april 2015 - 10:57

Antifascister vil blokere antimuslimsk »aftentur«

Venstrefløjsgruppen Revolutionære Antifascister vil lave en blokade af en demonstration af Pegida-efterfølgeren »For Frihed« i København mandag den 27. april.

Islamfjendtlige demonstranter vil mandag den 27. april blive mødt af en antiracistisk blokade.

– Det er vigtigt, de oplever modstanden på nært hold og ser, hvor mange vi er, der er imod dem, siger Anna fra venstrefløjsgruppen Revolutionære Antifascister.

Gruppen vil frem til 70-årsdagen for Danmarks befrielse den 4. maj systematisk forsøge at hindre den islamfjendske gruppe For Frihed i at kunne holde møder i det offentlige rum.

 »Vores mål er at fratage dem deres mulighed for at marchere i gaderne og samtidigt sikre, at de ikke tiltrækker nye og ikke frit kan sprede deres racistiske propaganda«, skriver venstrefløjsgruppe i en indkaldelse til blokaden mandag.

For Frihed, der er en fortsættelse af Pegida Danmark, der tidligere er blevet mødt af moddemonstrationer. Den nye organisation har indkaldt til en »aftentur for ytringsfrihed, imod den snigende islamisering af Danmark« mandag den 27. april.

De revolutionære antifascister vil forsøge at blokere demonstrationen under parolen »Alle antiracister på gaden - mod Pegida«.

Læs artiklen »Derfor nedlægges Pegida i Danmark« hos Modkraft

Selv om Pegida Danmark officielt er ophørt, mener Revolutionære Antifascister For Frihed er en direkte forlængelse af bevægelsen. Gruppen omtaler derfor også konsekvent afløseren som Pegida:

– Uanset hvilken form, de forsøger at organisere sig under, ser vi lige igennem dem. Deres hetz mod muslimer er et forsøg på at skabe splittelse og konflikt mellem mennesker. Deres hadefulde konspirationsteorier må aldrig blive ‘mainstream’, og derfor vil vi trække en streg i sandet og stoppe Pegida frem mod den 4. maj, siger Anna fra Revolutionære Antifascister, til Modkraft.

Racister skal stoppes

– Man kan måske spørge sig selv, hvorfor 31 usle racister overhovedet skal have vores fokus, men det mener vi, de skal, fordi racismen ikke skal have en platform i København eller noget andet sted, siger Karl fra Revolutionære Antifascister.

– Det er vigtigt at huske på, at der aldrig er kommet noget godt ud af at ignorere racistisk propaganda, og vi kan derfor ikke bare se til, når de marcherer i vores gader, siger han.

– Hver gang Pegida har trampet rundt i vores gader, er de blevet mødt af modstand. Men denne gang vil vi stoppe dem helt, siger Anna.

– I mandags havde Pegida lavere deltagerantal til deres march i København end nogensinde før. Det er vigtigt, vi ikke bakker ned, men fortsætter presset med en organiseret og fælles aktion for alle antiracister, så vi kan få dem stoppet helt, siger hun.

Vær klar og tænk kreativt

Revolutionære Antifascister opridser i deres indkaldelse til blokaden to planer: »Plan A: Vi blokerer Axeltorv ved statuen og tager racisternes mødested fra dem. Plan B: Hvis det er umuligt at komme ind på Axeltorv, blokerer vi krydset v/ Hammerichsgade og Jernbanegade - og sikrer os, at de ikke går på Vesterbrogade.«

De opfordrer desuden deltagerne af blokaden til at opholde sig i området omkring Axeltorv fra kl. 17.30, og til »at alle er klar og tænker kreativt på dagen.«

Selve blokaden vil blive iværksat kl. 17.45.

Anna og Karl ønsker ikke at optræde under eget navn, men Modkraft kender deres identitet.

Læs Revolutionære Antifascisters indkaldelse til blokade på Facebook

Se også om kampen mod Pegida på Modkrafts tidslinje, 5. jan. 2015.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce