Annonce

København
11. december 2013 - 22:28

Antifascister konfronterede højreekstremister: Uddeling af pebernødder endte i håndgemæng

Et massivt politiopbud kunne ikke forhindre venstreradikale aktivister i onsdag aften at overfalde medlemmer af den antimuslimske gruppe Danish Defence League, der var samlet for at dele løbesedler og pebernødder ud på Frederiksberg.

Op mod 150 antifascister mødte onsdag aften den 11. december op ved Frederiksberg Centeret i København for at protestere mod den antimuslimske gruppe Danish Defence League (DDL), der havde annonceret løbeseddel- og pebernødsuddeling i anledningen af julen.

Udsigten til at stå ansigt til ansigt med de mange venstrefløjsaktivister fik dog hurtigt de omkring 10 fremmødte højreekstremister til at opgive deres happening.

De søgte i stedet ind i indkøbscenteret, hvorfra de blev ført væk fra området, og til en nærtliggende metrostation under politibeskyttelse.

De antiracistiske demonstranter fulgte DDL-medlemmerne hele vejen til metroen mens de råbte slagord mod racisme, men på trods af politiets massive tilstedeværelse lykkedes det i flere omgange antifascister at overfalde enkelte højreekstremister - både foran Frederiksberg Centeret og senere et andet sted i byen.

Læs artiklen "Antifascister på gaden mod antimuslimer og overfald" hos Modkraft.

"Missionen lykkedes"

Onsdagens protest mod DDL var arrangeret af den venstreradikale gruppe Antifascistisk Aktion (AFA).

På hjemmesiden Projekt Antifa, der har tæt relation til arrangørerne, bliver aftens begivenheder betegnet som en succes. 

- Det blev en dag, hvor unge sortklædte aktivister stod side om side med ældre og umaskerede. Uanset baggrund var missionen den samme: Ingen nazister i vores gader! Missionen lykkedes, lyder vurderingen. 

Selvom politiet måtte trække kniplerne for at holde parterne adskilt, så blev ingen anholdt.

Læs artiklen "Danish Defence League smidt ud af København" hos Projekt Antifa.

Læs artiklen "150 autonome angreb fem højreorienterede på Frederiksberg" hos DR.

Læs artiklen "Autonome overfalder højreorienterede på Frederiksberg" hos Ekstra Bladet.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce