Annonce

Venstrefløj
19. august 2014 - 11:29

Anklagemyndighed opgiver at anke hackersag mod antifascister

Statsadvokaten i København har opgivet at anke en dom fra Københavns Byret, der frikendte tre og gav betingede domme til fire antifascister. Aktivist udtrykker lettelse.

Statsadvokaten i København har mandag den 18. august 2014 opgivet at anke en dom fra Københavns byret fra 2013 mod syv antifascister om hacking, besiddelse af ulovligt materiale og vold.

Tre venstrefløjsaktivister blev i byretten frifundet og fire blev idømt betingede domme.

De tiltalte er ifølge politiet tilknyttet Researchkollektivet Redox og Antifascistisk Aktion (AFA) og havde ifølge anklageskriftet i knap fire år hacket sig til passwords, e-mail korrespondancer og referater fra omkring 6.000 personer, foreninger mv. med tilknytning til den politiske højrefløj.

Materialet er blandt andet blevet brugt i forbindelse med afsløringen af højrefløjsnetværket ORG og den racistiske gruppe Dansk Front.

Læs artiklen »Højreekstremister undersøges efter ORG-afsløring« hos Modkraft.

'Sagen slutter her'

Venstrefløjsaktivisterne blev oprindeligt sigtet efter den såkaldt milde terrorparagraf, straffelovens § 114f, men endte med at blive tiltalt for vold mod højreekstremister, hacking af mailkonti samt et par mindre forhold.

I byretten blev tre idømt 60 dages betinget fængsel for besiddelse af »mulige hackede oplysninger« og et enkelt for medvirken til overfald. Tre andre blev frifundet.

Anklager hos Statsadvokaten i København, Kristian Braad, bekræfter over for Jyllands-Posten at sagen ikke ankes.

– Sagen slutter her, siger han til avisen.

– Dommen fra byretten står stadig ved magt, og det betyder, at der stadig er en gruppe, der blandt andet er dømt for at være i besiddelse af oplysninger, som man ulovligt er kommet til veje med. Det er vi tilfredse med, siger han.

Læs artiklen »Statsadvokaten dropper retssag mod antifascister« hos Projekt Antifa.

Læs artiklen »Politiet opgiver sag mod ORG's banemænd« hos Modkraft.

Dømt: Jeg kan se mig i spejlet

En af de dømte udtrykker lettelse over beslutningen.

– Det har været et relativt stort pres for os og vores pårørende. Så det er en stor lettelse, at det nu er slut, siger Andreas Rasmussen til Jyllands-Posten.

Han erkender, at han som tilknyttet researchkollektivet Redox har brugt materiale, der er tilvejebragt på ulovlig vis.

– Jeg er ikke blind eller dum: Når vi har fået materiale, der formentlig er kommet fra en hacket kilde, er der ikke nogen, der klapper en på skulderen og siger: Det her er super lovligt. Men vi har set på sammenhængen, og jeg mener, at det arbejde, vi laver, er vigtigt. Jeg kan sagtens se mig selv i spejlet, siger han til Jyllands-Posten.

Læs artiklen »Omfattende hackersag falder til jorden« hos Jyllands-Posten.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce