Annonce

Skattely
5. november 2013 - 16:31

Aktivister hjælper Jyske Bank til at 'se klart' i sag om skattely

Nu kan Jyske Bank forhåbentlig se problemet, siger guldklædte medlemmer af Mellemfolkeligt Samvirke, der tirsdag vaskede vinduerne hos Jyske Bank, som en reaktion på afsløringen af pengeinstitutets kreative rådgivning af skattesky kunder.

Jyske Banks filial på Vesterbrogade i København fik tirsdag eftermiddag 'hjælp' fra en uventet kant i sagen om bankens omdiskuterede rådgivning af kunder, som ønsker at gemme deres penge væk i skattely. 

En gruppe aktivister fra U-landsorganisationen Mellemfolkeligt Samvirke dukkede uanmeldt op og begyndte iklædt gulbelagte heldragter at vaske ruderne i banken.

Se »VIDEO Guldklædte unge vasker Jyske Banks vinduer« hos DR.

Hjælpen blev dog ikke givet uden forventninger.

– Vi vasker Jyske Banks vinduer, så de kan se klart og få ryddet op i deres rådgivningspraksis i forhold til skattely. Vi vil hjælpe dem med at se hele vejen ned til udviklingslandene. For så vil de finde ud af, at skattespekulation og skattely har konsekvenser for fattige mennesker, fremgår det af en løbeseddel, som aktivister delte ud til forbipasserende.

Jyske Bank har det seneste døgn været i politisk og mediemæssig modvind efter, at DR mandag aften afslørede, at en af bankens ansatte ifølge en optagelse foretaget med skjult kamera, angiveligt er parat til at hjælpe deres kunder med at omgå de danske skattemyndigheder.    

Besøg Mellemfolkelig Samvirkes kampagnehjemmesiden om skattely.

Se DR Dokumentaren »I skattely« her.

Læs artiklen »Forening anmelder Jyske Bank til bagmandspolitiet« hos Politiken.

Læs artiklen »Bagmandspoliti: Jyske Banks rådgivning er skruppelløs« hos Information.

Læs artiklen »Enhedslisten: Skrappere love mod rådgiverne« hos TV2.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce