Annonce

Fristeder
2. marts 2016 - 13:43

Aktivister går på gaden i København for at støtte rydningstruede fristeder i Berlin

En række husprojekter, kollektiver og fristeder i Berlin er rydningstruede og er flere gange blevet ransaget af politiet. Aktivister går på gaden i københavn for at vise modstand mod udviklingen i byen.

Da demonstranter tirsdag gik på gaden på Nørrebro i København for at markere årsdagen for rydningen af Ungdomshuset, blev det samtidig annonceret, at man allerede fredag igen har tænkt sig at gå på gaden.

Denne gang er det dog modstand mod potentielle rydninger, der står på dagsordenen.

En demonstration går den 4. marts fra Blågårds Plads på Nørrebro klokken 17.00 mode den tyske ambassade på Østerbro.

Læs mere om demonstrationen på Facebook

En række husprojekter, kollektiver og fristeder i Berlin er truet af rydning, og længere tids konflikt i området omkring Rigaerstrasse og Liebigstrasse i Friedrichshain kulminerede i januar, da politiet uden dommerkendelse ransagede en række kollektiver i området, der blev besat efter murens fald, men efterfølgende er blevet legaliseret.

Læs Modkraft-artiklen »Autonome og politi er havnet i spiral af hævnaktioner i Berlin«

Politichikane

I området har beboerne i længere tid følt sig chikanerede af politiets intensiverede ID-kontrol og visitationer.

Ifølge arrangørerne af demonstrationen i København fredag den 4. marts er et kollektivet Rigaer Strasse 94 truet af en rydning, der i februar blev begrundet med, at politiet ikke kunne føre brandtilsyn i bygningen.

Men også skurvognspladsen KANAL samt skurvognspladsen ved siden af det ellers legaliserede husprojekt og koncertsted Köpi, samt en række andre sociale væresteder rydningstruede.

- Her i februar blev det klart, at de alle står over for en rydning, det er ikke klart hvornår det vil ske, og det kan ske når som helst. Derfor går vi på gaden her i København, for at vise vores solidaritet med vores kammerater i Berlin, der står overfor daglig chikane fra politiet og trues med at miste deres hjem, forklarer arrangørerne til Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce