Annonce

Pride
19. august 2015 - 11:42

Aktivister buher af kulturborgmester under Copenhagen Pride

Under den årlige Pride i København lørdag den 15. August forsøgte en gruppe aktivister at overdøve Københavns kommunes kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti, imens de delte løbesedler ud til omkringstående deltagere på Rådhuspladsen.

Hele sidste uge var Copenhagen Pride Week, som i weekenden kulminerede ugen med demonstration gennem byen. Det hele blev arrangeret af den frivillige organisation Copenhagen Pride, som »arbejder på at synliggøre LGBT-miljøer i Danmark.« 

Demonstrationen endte på Rådhuspladsen, hvor blandt andre kultur- og fritidsborgmester fra Dansk Folkeparti, Carl Christian Ebbesen, holdt tale.

En gruppe aktivister havde imidlertid organiseret en protest mod hans deltagelse, og de råbte under hans tale slagord, fløjtede larmende og delte løbesedler ud.

På løbesedlen gjorde aktivisterne opmærksom på, at de er »en gruppe LGBTQ-personer, som ikke mener, at vores Pride skal give plads til racisme, homofobi og transfobi.« 

Læs aktisternes løbeseddel

– DF har aldrig støttet LGBTQ-personer. Tværtimod består dets politik af både transfobi, homofobi, racisme og hetz mod minoriteter. Partiets tilstedeværelse i Priden er derfor en hån mod historiske og nutidige kampe. Det sender både et helt forkert politisk signal og ekskluderer mange, siger en af initiativtagerne til Modkraft.

Imod adoption, insemination og kønsskifte

Dansk Folkeparti mener blandt andet ikke, at homoseksuelle par skal have ret til at adoptere eller at blive insemineret, og de har stemt imod den juridiske mulighed for at transpersoner kan skifte køn. 

Læs om Dansk Folkepartis ligestillingspolitik på partiets hjemmeside

Læs et udvalg af udtalelser om homoseksuelle af DF-politikere hos piopio.dk

I løbesedlen lægger aktivisterne på på, at Dansk Folkeparti sidste år »brugte taletiden til at komme med hadefuld tale mod muslimer og islam - det hører ikke hjemme i vores Pride. Deres tilstedeværelse ekskluderer virkelig mange mennesker fra at deltage. Også deres umenneskelige udlændingepolitik går blandt andet udover LGBTQ’ere, der søger til Danmark«, hedder det i løbesedlen.

– Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen repræsenterer et parti der ikke på noget tidspunkt har stemt for forbedringer på LGBT-området, eller udtalt sig til fordel for vores målgruppe. Vi havde derfor gerne set en anden repræsentant fra Københavns Kommune modtage os efter en god parade og en god uge på pride, fortæller en repræsentant for Sabaahs Pridegruppe til Modkraft.

Sabaah er en forening for LGBTQ-personer med etnisk minoritetsbaggrund.

– Når det er sagt, søger vi som udgangspunkt dialog og mener, at alle skal have mulighed for at blive hørt. Vi havde derfor bedre kunne se os selv i en markering, der ikke involverer buh-råb og larm for at overdøve taleren, siger repræsentanten.

Omkring tyve personer deltog i uddelingen af løbesedler ved lørdagens aktion.

Se video fra aktionen på Facebook

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce