Annonce

Venstrefløj
21. april 2015 - 10:29

Adam O. vinder norsk karikaturkonkurrence

Det norske venstrefløjssite Radikal Portal har udpeget den danske tegner Adam O. som vinder af en karikaturkonkurence. Konkurencen var udskrevet i anledning af terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Den danske tegner og satiriker Adam O., der blandt andet også er bidragsyder til Modkraft, har den 15. april vundet en karikaturkonkurrence, som det norske venstrefløjssite Radikal Portal har udskrevet.

Vinderbidraget er udpeget blandt i alt 67 indsendte tegninger. To andre bidrag som Adam O. havde indsendt fik også pæne ord med på vejen af den uafhængige jury.

Juryen skriver om vinderbidraget:

Karikaturen formidler et vigtigt og alvorligt budskab, på en direkte, letfattelig og humoristisk måde. Det er mange land som fortjener hård kritik for behandlingen af homoseksuelle. Desværre er et af vores nabolande en ledende stemme i kampen mod homoseksuelles ligeværd. Præsident Vladimir Putins og Ruslands diskriminering af homoseksuelle og indskrænkning af homoseksuelles rettigheder, skubber simpelthen nationen bagud i tid. Illustrationen træffer lige ned i tiden, sparker opad og sætter fokus på et vigtigt problem. Karikaturen er tegnet i en stærk og sikker streg.  

Charlie Hebdo sparkede konkurrencen i gang

Radikal Portal fortæller på sit site, at en afgørende anledning til udskrivningen af konkurrencen var terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

Radikal Portal ønskede at øge interessen for denne formidlingsformen og komme med sit eget syn på hvad som kan være karikaturens samfundsopgave i dag, hedder det på hjemmesiden.

»Vi ønske at budskabet skulle sparke opad, mod magt, fordomme, dominerende ideologier eller umoralske handlinger, for øvrigt i overensstemmelse med hjemmesidens ståsted«, hedder det.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce