Annonce

Solidaritetsaktion
13. april 2012 - 16:48

Abdulhadi al-Khawaja foreviget på Nytorv

Flere hundrede mennesker iklædte sig masker med den sultestrejkende dansk-bahrainske demokratiforkæmper Abdulhadi al-Khawaja, der er idømt fængsel på livsstid for at kræve demokrati i Bahrain.

Der var flere mennesker end normalt på pladsen på Nytorv fredag den 13. april.

Trods regnvejret havde op mod 400 mennesker taget opstilling for at iføre sig masker, der forestillede den livstidsdømte dansk-bahrainske demokrati-forkæmper Abdulhadi al-Khawaja.

Som en del af happeningen, som var arrangeret af Amnesty International, blev der taget et stort fællesbillede, som skal være med til at synliggøre støtten til Abdulhadi al-Khawaja, som siden den 8. februar har sultestrejket.

Tæt på at dø

Fredagens foto-aktion er det seneste initiativ i en internationale kampagne, der for tiden udspiller sig for at støtte den dansk-bahrainske demokratiforkæmper.

Abdulhadi al-Khawaja er blevet et symbol på den folkelige kamp for demokrati i Bahrain, siden han for et år siden blev anholdt og idømt fængsel på livstid for at opfordre til reformer i det enevældige kongedømme.

Efter mere end 60 dages sultestrejke er han nu så svækket, at han er tæt på at gå i koma.

»Styret i Bahrain kæmper for at bevare sit ansigt udadtil. Bahrain bekymrer sig om deres omdømme – og vi ved, de lytter. Derfor har vi brug for, at du hjælper os med at lægge folkeligt pres på Bahrains myndigheder for at få løsladt al-Khawaja,« skriver Amnesty International i en pressemeddelelse.

Billederne fra Nytorv skal samtidig vise, at de, som i solidaritet med al-Khawaja kæmper i Bahrain, ikke står alene.

Læs artiklen: »Bahrain slås fortsat for demokrati« hos Modkraft

Syv betjente såret ved solidaritetsdemo

I Bahrain tager kampen for den sultestrejkende aktivist til i styrke.

Den 10. april sprang der en hjemmelavet bombe under en demonstration for frigivelsen af al-Khawaja tæt på Manama.

Syv politibetjente blev såret.

De voldsomme sammenstød er blot det seneste eksempel på de støtteprotester, der med jævne mellemrum har været over hele Bahrain.

Amnesty opfordrer også til, at et Formel 1-løb i landet bliver brugt til at eksponere landets grove og systematiske krænkelser af menneskerettighederne. Organisationen bag det forkromede racerløb har overvejet at aflyse løbet, men har nu besluttet at gennemføre det.

»Formel 1-grandprix’et er netop en begivenhed, man kan bruge til at lægge større internationalt pres på myndighederne i Bahrain. Man skal ikke drages med ind i regeringens propaganda, men bruge situationen til at skabe en platform, der kaster lys over, hvad der i virkeligheden foregår af menneskerettighedskrænkelser i landet«, siger Lars Normann Jørgensen, der er generalsekretær i Amnesty International.

Læs artiklen »Policemen injured in Bahrain Blast« hos al-Jazeera  

Se også linksamlingen om oprøret i Bahrain på Tidslinjen på Modkraft.dk, 14. februar 2011

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce