Annonce

Uddannelse
12. januar 2015 - 19:04

Aarhus: Studenteraktivister trænger ind til møde med minister

To aktivister fra studenterbevægelsen ’Et andet universitet’ trængte mandag ind til et såkaldt ’dialogmøde’ med uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) på Aarhus Rådhus, hvor de talte og sang. Ministeren havde forinden prøvet at gå i dialog med de studerende ved demonstration foran rådhuset. Se video fra aktionen.

To studerende fra ’Et andet universitet’ trængte mandag den 12. januar ind til et såkaldt ’dialogmøde’ mellem uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) og repræsentanter for Aarhus’ uddannelsesinstitutioner.

Der er tale om et halvårligt tilbagevendende møde, oplyser en specialkonsulent på Borgmesterens Kontor, Christian Sørensen, til Modkraft.

Mødet er lukket, men fra de studerende deltager repræsentanter fra blandt andet Danske Studerendes Fællesråd og Studenterrådet ved Aarhus Universitet.

En af de to indtrængende fra ’Et andet universitet,’ talsmanden Søren Mau, tog ordet og sagde blandt andet, regeringen ikke anerkender faglighed og ødelægger universitetet, da man ikke lægger vægt forskning, uddannelse, viden og sandhed – men på profit.

Efterfølgende sang de to studenter en selvkomponeret sang på melodien til Skipper Klements morgensang, hvor første vers lød:

Fremdrift, siger hun, er for det bedste
Men vi vil ha’ tid til at blive belæste
Frygt ikke mangel på erhvervsrelevans
Viden er vigtigere her til lands
Jeres regler skal ikke mer’ gælde
Vi vil ha’ studentervælde

Minister i dialog

Inden mødet havde omkring 25 studerende demonstreret udenfor rådhuset, hvor sangen også var blevet sunget og talen holdt.

Da uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen ankom, var hun sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S) gået ned til de demonstrerende med et »Godt I er engagerede!«

Ikke overraskende erklærende ministeren sig uenig med ’Et andet universitet’. Hun mente ikke, at regeringen vil ødelægge universitetet, men at det var vigtigt, at der er en sammenhæng mellem uddannelse og arbejdsmarkedet.

Hun oplyste, at hun selv havde været syv år om at studere, og at hun var blevet forsinket på grund af studiejobs, udenlandsophold, og at hun tog fag et af gangen. Men hun mente ikke, hun ville have fået dårligere uddannelse, hvis hun havde gjort det hurtigere:

– Jeg skulle have haft et spark i røven og gjort det lidt hurtigere, sagde uddannelsesministeren. 

Inden hun gik ind til møde, fik Sofie Carsten Nielsen (R) overrakt en gave fra ’Et andet universitet’: En indrammet forside fra Aarhus Stiftstidende med billede af en af ’Et andet universitets’ tidligere aktioner og overskriften: ’Studenteroprør ulmer’.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce