Annonce

Aalborg
28. april 2016 - 14:17

Aalborg Kommune fjerner tilskud til 1000Fryd

Aalborg Kommune fjerner en del af tilskuddet til kulturhuset 1000Fryd. Årsagen er, at planerne om at blive regionalt spillested blev droppet efter en hackersag mod stedets bestyrer.

Det koster 1000Fryd næsten en halv million kroner om året, at ambitionerne om at blive såkaldt regionalt spillested blev droppet efter en hackersag i marts måned.

Det skriver Nordjyske.dk.

Det er kommunens sundheds- og kulturudvalg, der har besluttet at fjerne et ekstraordinært tilskud, som blev tildelt sidste år.

1000Fryd havde nemlig planer om at blive regionalt spillested.

Det er Statens Kunstråd, der udpeger de spillesteder i landet, der får status som regionalt spillested og dermed statsstøtte i fire år.

Men efter et 100 sider langt skrift med personfølsomme oplysninger beskyldte bestyreren af 1000Fryd for fusk tidligere april, valgte 1000Fryds bestyrelse at trække ansøgningen om at blive regional spillested tilbage.

Læs Modkraft-artiklen »Hackersag ryster brugerstyret kulturhus i Aalborg«

Men det er altså ikke kun støtten fra Statens Kunstråd 1000Fryd nu går glip af, men også det ekstraordinære tilskud fra kommunen på 440.000 om året, der skulle give stedet et »kvalitetsmæssigt løft.«

Rådman Mads Duedahl (V) understreger over for Nordjyske.dk, at beslutningen om at skære i tilskuddet ikke direkte har noget med sagen om bestyreren og beskyldningerne om misbrug af offentlige midler.

- Ønsket er ikke længere at blive regionalt spillested, og de her penge var jo lige præcis bevilget til, at man skulle geare stedet - eksempelvis med en fast lydmand. Og det er de jo ikke underlagt længere, så derfor mener vi, at man sagtens kan drive stedet videre uden det her tilskud, siger Mads Duedahl til hjemmesiden.

I perioden 2013-2016 lød tilskuddet fra Statens Kunstråd på over 32 millioner kroner til 19 regionale spillesteder, og der vil gå fire år, før midlerne igen bliver uddelt.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce