Annonce

Anonymous
18. november 2013 - 15:51

10 års fængsel for at trække de digitale bukser af USA's efterretningstjeneste

28-årig topfigur i hackernetværket Anonymous dømt for at have stjålet og offentliggjort flere end fem millioner interne mails, der afslører amerikanske myndigheders omfattende overvågning af fredelige græsrodsbevægelser via privat sikkerhedsfirma.

Fredag den 15. november blev den 28-årige amerikanske aktivist og computerprogrammør Jeremy Hammond idømt 10 års fængsel for sin rolle i en opsigtsvækkende sag, der har skabt debat om efterretningstjenesten FBI's metoder, borgerrettighedernes generelle tilstand og retten til civil ulydighed i USA.

Det tidligere topmedlem af det internationale hackernetværk Anonymous har erkendt, at han har via »elektroniske indbrud« har stjålet og senere offentliggjort flere end fem millioner interne e-mails fra det kontroversielle efterretningsfirma, Strategic Forecasting (Stratfor) fra perioden 2004 til 2011.

Mailsene, der blev offentliggjort på whistleblower-hjemmesiden Wikileaks, afslører, at både de amerikanske myndigheder og multinationale virksomheder har brugt Strafor til at gennemføre overvågning af og smedekampagner mod græsrodsbevægelser og borgerrettighedsgrupper i USA.

Læs artiklen »Stratfor hacker Jeremy Hammond sentenced to ten years in jail« hos RT.

Læs mere om sagen »2012-13 Stratfor email leak« hos Wikipidia.

Se indslaget »Anonymous Hacktivist Jeremy Hammond Vs. "Respect for the Rule of Law"«.

»Jeg gjorde hvad jeg følte rigtigt«

Wikileaks og Anonymous' afsløringer er opsigtsvækkende, fordi de dokumenterer, at den amerikanske efterretningstjeneste igennem Stratfor-firmaet systematisk har foretager overvågning, som under normale omstændigheder formentlig ville være på kant med loven. 

De lækkede e-mails viser desuden, at Stratfor er blevet brugt af en række større private virksomheder, som har ønsket oplysninger om og negativ omtale af kritiske forbrugergrupper ligesom Occupy Wall Street-bevægelsen har været mål infiltration.   

I forbindelse med fredagens dom har Jeremy Hammond udsendt en åbent brev, hvori hans står ved sine handlinger, og fortæller, at han er motiveret af et ønske om at give offentligheden indsigt i og skabe debat om myndighedernes lyssky aktiviteter.

– Jeg gjorde det, fordi jeg er af den overbevisning, at befolkningen har ret til at vide, hvad regeringen og private virksomheder laver bag lukkede døre. Jeg gjorde hvad jeg følte rigtigt, skriver den dømte aktivist.

Læs hele Jeremy Hammond's åbne brev her.

Besøg hjemmesiden »Free Jeremy«.

FBI-informant brød loven  

Jeremy Hammond og fem andre computeraktivister – i blandt andet England og Irland – blev anholdt i 2012, efter det lykkedes FBI at presse et medlem af Anonymous-netværket til at blive informant for efterretningstjeneste.

Men inden de amerikanske, irske og britiske myndigheder skred til anholdelse, lavede FBI en spektakulær undercoveroperation.   

I løbet af retssagen er det således kommet frem, at efterretningstjenesten i stedet for blot at anholde de mistænkte, igennem deres informant har »brugt« hackernetværket til at lave adskillige dataindbrud og indsamle informationer om udenlandske regeringer og virksomheder.

– Hvad USA ikke kunne gøre lovligt, brugte de Sabu (FBI-informanten, red.) og i forlængelse heraf, mig og mine medanklagede, til at opnå ulovligt, skriver Jeremy Hammond i sit åbne brev, og spørger samme sted:   

– Hvorfor brugte USA os til at infiltrere udenlandske regeringers interne netværk? Hvad ønsker de at bruge disse stjålne informationer til og vil nogen fra vores regering nogensinde blive holdt ansvarlig for disse forbrydelser?

Læs artiklen »Hacker accuses US government of tricking Anonymous into attacking foreign targets« hos RT.

Læs analysen »Op-Ed: Jeremy Hammond, hero of the resistance« hos Digital Journal Reports.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce